Ticari araçlarda sıfırlanan ÖTV'de süre uzatımı sinyali

Ticari araçlarda sıfırlanan ÖTV'de süre uzatımı sinyali

Katıldığı iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticari olarak kullanılan araçların yenilenebilmesi için ÖTV'yi sıfırlamıştık. Gerekirse önümüzdeki ay sonunda biten bu uygulamanın süresini de uzatabiliriz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen iftar programında İstanbul'daki esnaf ve sanatkârlarla bir araya geldi.

Programda bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 200 binin üzerinde üyesi olan İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği ile bağlı 148 meslek kuruluşunun başlı başına bir ekonomik dev olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, günümüz şartlarına uygun yeni bir esnaf ve sanatkârlar kanununu çıkardıklarını, sıkıntıya düşen esnafların borçlarını defalarca yapılandırdıklarını, emeklilik sonrası işine devam eden esnaf ve sanatkârın destek primi ödemelerini kaldırarak emekli maaşlarında yüzde 10'luk ilave bir artış sağladıklarını anlattı.

"Süreyi uzatabiliriz"

Esnaf ve sanatkârlara sigorta primi, sağlık hizmetlerinden yararlanma şartlarında kolaylık, istihdam desteği sağladıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ticari olarak kullanılan araçların yenilenebilmesi için ÖTV'yi sıfırlamıştık. Gerekirse önümüzdeki ay sonunda biten bu uygulamanın süresini de uzatabiliriz." açıklamasında bulundu.

"UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok"

Taksiler konusunda hâlâ şikâyetler geldiğini ve millî bir yazılım olan İTAKSİ uygulamasının şehir içi ulaşımda önemli bir ihtiyacı karşılayacağını sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, taksilerde araç kalitesinin ÖTV indirimine rağmen yeterince yükselmediğini, Turkuaz ve siyah taksi alternatiflerinin bu yüzden revaçta olduğunu kaydetti.

Taksi şoförlerinin de çağın gereklerine uygun iletişim becerileriyle donanmış olması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, UBER konusunda şöyle konuştu:

"Geçenlerde Dolmabahçe Sarayı’nda gençlerle bir sohbetim oldu. Çıktım, baktım dışarıdan bir grup geldiler, ‘UBER’le ilgili bizim hâlimiz ne olacak’ dediler. Ben de tabii kendilerine şunu söyledim: Bizim literatürümüzde UBER diye bir şey yok dedim. UBER olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. Sizler hangi yasaya göre böyle bir şeyi çıkardınız, kendi kendinize böyle bir şeyi icat ettiniz, döküldünüz sokaklara UBER de UBER diyorsunuz. Şu anda bizim taksilerimiz-taksicilerimiz, onların hakkını gasp ederek kusura bakmayın size devredemeyiz dedim. Bunun için de dünya UBER taksiciler kuruluşunun başındaki şahsa ben randevu vermedim, hâlâ da vermiyorum. Vermeyince bunlar da ne yaptılar? Buradaki takım taklavat ne var ne yok hepsini götürdüler. Bakın ne aldanan olacağız ne aldatan olacağız; olay bu. UBER konusu, Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti olarak bizde bitmiştir, böyle bir şey yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Unutmayın; milletle inatlaşılmaz, millete tabi olunur, millete hizmet edilir. Siz iyi hizmet verirseniz, millet de size karşılığını ödemekten imtina etmez. Bunun için taksi tarifeleri her yıl haziran ayı sonunda periyodik olarak inşallah düzenlenecektir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.