TİGEM Dışarıdan İşçi Almaya Çalışıyor

TİGEM Dışarıdan İşçi Almaya Çalışıyor

Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde da faaliyet yürüten 37 Sivil Tolum Kuruluşu basın açıklaması yaparak dışarıdan işçi alınmamasını istediler

ŞANLIURFA- Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde faaliyet yürüten 37 Sivil Toplum Kuruluşu Tarım İşletmesi Genel Müdürlüğüne (TİGEM) alınacak 135 işçinin Ceylanpınar dışından alınmasına tepki göstererek basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması Öğretmenler Evi bahçesinde Mehmet Yılmaz okudu.

 

Yılmaz basın açıklamasında; Ceylanpınar'da TİGEM'in iş kur tarafından alınacak 135 işçi için bazı kriterler belirlendiğini bu kriterlerin de keyfi ve Ceylanpınarlı işçilerin önünü kesmek için hazırlanmış kriterler ve dışarıdan işçi alımını yapmak için hazırlanmış formüler olduğunu savundu. Yılmaz daha sonra, " İlçemizde başka istihdam alanları yoktur; ancak TİGEM'in işçi alımıyla istihdam sağlanacaktır. Ceylanpınar ilçesi başka ilçelere benzemiyor, ilçemizin tamamına yakını TİGEM arazileri tarafından kıskaca alınmıştır. İlçemizin ekonomisi bu kurumun işçi alımına bağlıdır. Yılmaz açıklamanın devamında; Beden işçileri olan 105 kadro işçi alımı için tarım lisesi mesunu olma şartı getirilmiştir. Ceylanpınar'da tarım lisesi olmadığı, Şanlıurfa bölgesinde sadece Akçakale ilçesinde olup henüz mezun vermemiştir. Söz konusu şartın kaldırılması için tarım bakanlığını bu yanlış ve haksız uygulamayı kaldırmasını istiyoruz" şeklinde açıklama yaptı.

 

Yılmaz açıklamanın sonunda, "Komşumuz Rasulayn'deki iç savaş nedeniyle Ceylanpınar halkı büyük endişe içerisindedir. STK'lar olarak bu konuda duyarlılığımız devam etmektedir. Bu savaş, ilçemize psikolojik ve ekonomik olarak zarar vermektedir. STK'lar olarak bu savaşın bir an önce bitmesini temenni ediyoruz" ifadelerine yer verdi. (Mustafa Kaynak-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.