"Tillo 'İnanç Turizme' açılmalı"

"Tillo 'İnanç Turizme' açılmalı"

Evliyalar diyarı Tillo'nun "İnanç Turizme" açılmasını isteyen ilçe sakinleri, yetkililerden ve işadamlarından ilçelerine sahip çıkılmasını istediler.

SİİRT - Tillo'nun evliyalar diyarı ve çok eski tarihe sahip olmasına rağmen halen daha turizme açılmadığını belirten ilçe sakinlerinden Adnan İnan, "Burası evliyalar diyarı olması ve mükemmel yer olmasına rağmen yıllardan beri keşfedilmemiştir. Burada yaklaşık 40 bin evliyanın olmasına rağmen halen daha ilçemiz turizme açılmamıştır. Başta Başbakanımız, ilgili bakanlarımızdan isteğimiz ilçemizi turizme kavuşturmasıdır. Konya gibi bir yerde bir evliya olmasına rağmen bu kadar tanınıyor. Burada yaklaşık 40 bin evliya yatıyor ama Konya gibi tanınmıyor. Bu da bizim için büyük bir acıdır. Buralara bir el atılırsa ilçemizde bir turizim patlaması olur. Çünkü buradaki evliyalar dünya çapında bilinen evliyalardır. Tüm yetkililerden buralara el atmasını bekliyoruz." dedi.


Tillo'nun İnanç Turizme açılmasını isteyen bir başka ilçe sakinlerinden Cahit Danış, "Evliyalar diyarı olarak bilinen Tillo'nun bir inanç turizmine dönüşmesini istiyoruz. İlçemiz yıllardan beridir aynıdır ve artık bu şekilde görmek istemiyoruz. Tüm yetkililerden isteğimiz, ilçemiz Tillo'nun artık bir inanç turizmine açılması ve tüm herkese duyurulmasıdır." ifadelerinin kullandı.


İlçelerinin bir inanç turizme kavuşturulması takdirde çok mutlu olacaklarını dile getiren Ali Gündüz ise, tüm yetkililerden evliyalar şehri Tillo'nun inanç turizme kazandırılmasını beklediklerini söyledi.


Tillo için 3 buçuk milyon Euro'luk proje
İlçelerinin inanç turizme kavuşması için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Tillo Belediye Başkanı M. Mesut Memduhoğlu, "İnanç turizmi ülkemiz açısından önemli bir değerdir. Tillo'da bunlardan birisidir. Tillo'da özellikle Cas Evleri yapıyoruz. Şuanda Şeyh Nesreddin ve Şeyh Kamil olmak üzere iki tane konağımız restore yapılıyor. Türbelerin girişindeki medreselerin restorasyon çalışmaları yapılıyor. İsmail Fakirullah Hazretlerinin evi restore yapılıyor. Şuanda İbrahim Mücahidi Hazretlerinin meclis diye anılan bir binası var, o restore yapılıyor. Şuanda Avrupa Birliğine yaklaşık 3 buçuk milyon euroluk bir projemiz var. Özellikle Tillo'nn tanıtımı, Tillo'nun restorasyon çalışmalarıyla ilgili, sokaklarıyla ilgili, mezarlıklarıyla ilgili, kale ile ilgili ve ilçemizin çevre düzenlemesiyle ilgili bir projemiz var. Turizim Bakanlığında kültür sokağı projemiz var. Tüm bunlar bittiğinde artık Tillo'ya kat kat turist gelecektir. Siirt'e de ciddi snlamda bir katkı verecektir." dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.