Tillo'da Trump'ın şer planı telin edildi

Tillo'da Trump'ın şer planı telin edildi

​Emperyalist ABD’nin Kudüs’ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak tanımasına tepki amaçlı Siirt'in Tillo ilçesinde basın açıklaması düzenlendi.

Siirt’in Tillo ilçesinde, kendilerine Tillo Gençlik Grubu ismini veren ve aralarında medrese öğrencilerinin de bulunduğu kişiler tarafından düzenlene basın açıklamasıyla Emperyalist ABD’nin Kudüs’ü işgalcilerin sözde "başkenti" olarak tanıması telin edildi.

Basın açılamasını okuyan Sabahattin yıldırım, Kudüs'ün Müslümanların imtihanı, insanlığın test edildiği yer olduğunu söyledi.

Yıldırım, "Mekke ve Medine insanlığın rükû ve secdesi, Kudüs ise kıyamıdır ve Kudüs’ü alacağımız gün yakındır inşallah. Biz Kudüs’ü kurtarmayacağız; Kudüs bizi kurtaracak inşallah. Üzerimizdeki ölü toprağını Kudüs sevdası ve davası kaldıracak. Kudüs Müslümanların haremi izzeti ve namusudur. Kudüs'teki zulme susan dil, imanlı bir kalbe tercüman olmaz. Ya dil yalandadır yâda kalpte iman yoktur. Mescid-i Aksa sadece Filistinlilerin değil bütün Müslümanlarındır. Kudüs İbrahim'in (as) ikinci mescididir, Süleyman (as)'ın saltanatı, Musa (as)'ın vaadi, Muhammed (sav)'in miracı, Hz. Ömer'in emaneti, Selahattin Eyyubi'nin tebessümü bu ümmetin onuru, Yahudilerin köklerinin kazıldığı ve İsa (as)'ın dönüş müjdesidir." şeklinde konuştu

"Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır"

Sadece protestolarla Kudüs'e karşı sorumluluğun yerine getirilmeyeceğini vurgulayan Yıldırım, "Kudüs inananların soluduğu nefestir. Hayatını idame etmek için ihtiyaç duyduğu sudur. İnsanlığın onuru, onurluların şerefidir. Bu sebeple hayatımızın her safhası bedenimizde bölünen her hücre Kudüs olmalılardır. O vakit dualar Kudüs olmalı, secdeler Kudüs. Hasretler Kudüs olmalı, selamlar Kudüs. Gözyaşları Kudüs olmalı, tebessümler Kudüs ve yarından tezi yok saflarımızı birleştirip, netleştirip Kudüs için zihnimizi feda edip neler yapabileceğimizi düşünmeli ve tatbik etmeliyiz. İslam’ın sesini susturmak, kendi kurguları olan terör örgütlerini bahane ederek Müslümanların iradelerini esir etmek isteyenler, tarihte defalarca olduğu gibi yine hüsrana uğrayacaklardır." ifadelerini kullandı.

"Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız"

Yıldırım, "İslam’ın kalbine saplanmaya çalışılan bu hançere, ancak tüm Müslümanların iki elin parmaklarının kenetlenmesi gibi bütünleşmesiyle engel olabiliriz. Kendilerini dünyanın efendisi, dünyanın diğer kalanını da kölesi olarak gören; kendisinden başkasına yaşam hakkı tanımayan bencil, vahşi ve saldırgan medeniyetin mensuplarını insanlığa davet ediyoruz. Filistin dar bir coğrafyada bulunan bir takım insanların meselesi değil; tüm İslam âleminin namusudur. Biz Müslümanlar olarak Kudüs davası ve ümmetin birliği için her türlü çabayı göstermeye, her türlü fedakarlıkta bulunmaya hazırız. Dünya var oldukça yeryüzü bizimdir, Kudüs bizimdir. Kudüs davasının sonuna kadar takipçisi olacağız." şeklinde konuştu.

Açıklamanın ardından Kudüs ile ilgili ilahi seslendirilirdi. Yapılan duanın ardından basın açıklaması sona erdi.

İLKHA




















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler