Tılşeir yeniden IŞİD'in elinde

Tılşeir yeniden IŞİD'in elinde

Kobani'de 39 gündür devam eden çatışmalar dün gece daha da şiddetlendi. IŞİD günler önce kaybettiği Tılşeir tepesini YPG'den geri aldı. Öte yandan Peşmergenin bu gece Kobanê'ye geçebileceği belirtiliyor.

ŞANLIURFA -  Kobani’de IŞİD ile YPG arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor. Çatışmalar kentin merkezinde sokak çatışmaları olarak yaşanıyor. IŞİD, günler önce kaybettiği Tılşeir Tepesini de tekrar ele geçirdi.

 

IŞİD, YPG’nin elinde bulundurduğu Mürşitpınar Sınır Kapısını ele geçirmek için dün gece bölgeye yoğun top atışı yaptı. IŞİD’in sınır kapısına çok yaklaştığı ve çatışmaların şiddetlendiği belirtiliyor. IŞİD, dün gece YPG’nin elinde bulundurduğu kentin batısında bulunan Tılşeir Tepesine havan toplarıyla saldırarak tepeyi ele geçirdi. YPG’nin günler öncesinden ele geçirdiği Tılşeir Tepesinde gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında birçok havan topu Yumurtalık geçiş kapısının karşısındaki Suriye tarafında bulunan araçlara isabet etti. Günlerdir araçların içerisinde kalan yüzlerce kişi bulunduğu bölgeyi terk etti.

 

Çatışmalarda karşılıklı olarak birçok kişi ölürken IŞİD’in 4 YPG’liyi rehin aldığı belirtildi. Kentin batısında bulunan Yumurtalık geçiş kapısına yakın bölgede uzun hendekler kazan YPG’liler, Tılşeir tepesinde mevzilenen IŞİD güçlerine havan topu atışı yapmaya devam ediyor.

 

Kobani üzerinde keşif yapan koalisyon uçakları ise öğleden sonra Mürşitpınar Sınır Kapısına yakın IŞİD noktasına iki kez bombardıman yaptı. Bombardıman sonrası kentin üzerinde siyah dumanlar yükseldiği görüldü.

 

Kobani’de çatışmalar devam ederken, Türkiye’nin koridor açma izninin ardından Peşmerge güçlerinin Kobani’ye gelmesi bekleniyor. Yerel kaynaklardan aldığımız bilgilere göre Peşmerge Bakanlığının onayından sonra 750 Peşmergenin ağır silahlarla Kobani’ye geçmek üzere Habur sınır kapısından Türkiye’ye geçtiği belirtiliyor.

 

Türkiye tarafına geçen Peşmergelerin geçişi sırasında olası bir saldırıya karşı çok yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı belirtildi. Ağır silahlarla yola çıkan Peşmergelerin,  güvenlik açısından birbirinden ayrı gruplar halinde geçişinin sağlanacağı ifade edildi.

 

IŞİD’in Mürşitpınar sınır kapısına yakın olmasından dolayı olası havan topu atışlarına karşılık Kobani’ye geçecek Peşmerge için özellikle sınıra yakın bölgede uçaklarla güvenli hava koridorunun oluşturulacağı da gelen bilgiler arasında. Peşmergenin bu gece ya da sabaha karşı Suruç Mürşitpınar sınır kapısından Kobani’ye geçişinin sağlanması bekleniyor. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.