Tıp literatüründe nadir görülen bir vaka

Tıp literatüründe nadir görülen bir vaka

Hastanın karnından bebekle birlikte, Yirmi kilo ağırlığında dev bir kitle çıktı.

DİYARBAKIR  - Dicle Üniversitesi Hastanelerine doğum sancısıyla gelen ve sezaryenle doğum yapan bir hastanın karnından bebekle birlikte 20 kg ağırlığında bir kitle çıktı.

 

Doğumu gerçekleştiren Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak, konu ile ilgili yaptığı açıklamada hastanın kliniklerine doğum sancısıyla geldiğini, yapılan tetkiklerinde miad gebelik (doğum gecikmesi- gün aşımı) ile birlikte büyük bir kitle tespit ettiklerini söyledi.

 

Başarılı bir operasyon
Yaptıkları başarılı bir operasyonla sezaryenle doğan bebekle birlikte 20 kğ ağırlığındaki dev kitleyi de aldıklarını belirten Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Erdal Sak; “24 yaşında ve 4 çocuk annesi olan hastamız. Doğum sancısı ile bize geldi. Yaptığımız tetkiklerinde hastamızın karnında bebekle birlikte yumurtalıktan kaynaklı 20 kğ. ağırlığında dev bir kitle tespit ettik. Başarılı operasyonla hastamızın karnındaki bebekle birlikte, bebeğin neredeyse 10 kat ağırlığındaki dev kitleyi de çıkardık. Bu ölçülerde bir kitleye tıp literatüründe nadir rastlanan bir durumdur.  Kitleyi patolojiye gönderdik, iyi huylu çıktı. Şimdi annenin de bebeğinde sağlığı gayet iyi. Yakında taburcu edeceğiz. “ dedi.

 

Adını açıklamak istemedi

Adının açıklanmasını istemeyen hasta; “ Sanki karnımda büyük bir yük, bir ağırlık taşıyordum. Oturup kalkmada, yürümede zorluk yaşıyordum. Müthiş bir sancı ile Dicle Üniversitesi Hastanesine geldim. Beni Kadın Hastalıkları Doğum Anabilim Dalı Kliniğine yatırdılar. Yapılan tetkiklerim sonucunda hemen ameliyata aldılar. Allah sayesinde Dr. Muhammet Erdal Sak ve ekimi sayesinde sağlığıma kavuştum. Bebeğimin de sağlığı yerinde. Benimle çok ilgilendiler. Doktorlarıma, hemşire ve diğer personellere çok teşekkür ederim.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.