Tipide kaybolan ambulansa ulaşıldı

Tipide kaybolan ambulansa ulaşıldı

Bingöl’ün Yedisu ilçesinde bir hastayı aldıktan sonra kendisinden haber alınamayan ambulans, 10 saatlik çalışma sonucu kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, dün gece 23.00 sıralarında Yedisu’ya bağlı Kürdan köyünde fenalaşan doğum hastası Makbule Açık (30) 112 Acil servisle Yedisu Devlet Hastanesine getirildi. Durumu iyi olmadığı için Bingöl’e sevki kararlaştırılan hasta ile yola çıkan ambulanstan, ilerleyen saatlerde yoğun kar ve tipiden dolayı haber alınamadı.

 

Yedisu Kaymakamlığının Karlıova Kaymakamlığına haber vermesi üzerine yetkililer devreye girerek kurtarma çalışması başlattı. Karlıova Kaymakamı Levent Yetkin ve Özel İdare Müdürü Bayram Sümbül de ekibe katılarak ortak çalışma başlattı.

 

Ambulansın mahsur kaldığı ve telefonların çekmediği Üçevler bölgesinde aracın GPS sinyalinden yeri tespit edilince kurtarma ekipleri harekete geçti. Karlıova Özel İdare ekiplerinin ve Karayollarının ortak çalışması sonucu 112 Acil servis aracı, 10 saatlik çalışma sonucu kurtarılarak Karlıova Devlet Hastanesine getirildi.

 

Yolda mahsur kalan Ambulans sürücüsü İsmail Adıbelli,  “Gece 24.00’da yola çıktık, şiddetli fırtınadan dolayı önümüzü göremiyorduk, Üçevler bölgesine geldiğimizde yol tamamen kapandı, telefonlar çekmediği için haber veremedik, sabaha kadar aracın içinde mahsur kaldık. Zaman zaman kaloriferi açarak ısınmaya çalıştık. Sabah olduğunda ise Özel İdare ekipleri bize ulaştı” dedi.

 

Karlıova’ya getirilen hasta ve ambulans sürücüsü, Özel İdare Müdürü tarafında ziyaret edildi. Durumu ciddi olan hasta için Bingöl’den paletli ambulans istendi. Paletli ambulansın gelmesi ile hasta Bingöl’e sevk edildi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler