TKDP, “Kürt milleti kendi kaderini kendi tayin etmelidir”-foto

TKDP, “Kürt milleti kendi kaderini kendi tayin etmelidir”-foto

TKDP Diyarbakır ‘da düzenlediği bir basın açıklaması ile Kürt milletinin üzerinde yaşadığı topraklarda kendi kaderini tayin etmesi gerektiğini belirtti.

Diyarbakır Şeyh Sait Meydanında basın açıklaması düzenleyen Türkiye Kürdistan Demokratik Partili (TKDP) bir grup, Bağımsız Kürdistan taleplerini yenileyerek, Kürt milletinin üzerinde yaşadığı topraklarda kendi kaderini tayin etmesi gerektiğini belirtti

TKDP Kadın Kolları Başkanı Perva Tura’nın okuduğu basın açıklamasında, Kürdistan’ın bağımsızlığının, Kürt ulusuna birçok kapıyı açacağını da belirterek, Kürtlerin temel sorununun dört parça toprağının birleşmesi ve bağımsızlığı olduğunu söyledi.

Tura, “Kürt milleti de bütün milletler gibi tarihi topraklarında hükmetmeli ve kaderini kendisi tayin etmelidir. Bu da Kürt halkının en doğal hakkıdır.” dedi.

Kürt halkının bütün dünya milletleri gibi, kendi topraklarında,  barış ve huzur içinde yaşamak istediğini ifade eden Tura, basın açıklamasının devamında , “ İşgalci güçler, Kürt halkının bu insancıl ve barışçıl isteğini her daim zorbalıkla ret ve inkâr etmiştir. Güneyin bağımsızlaşması ve Kürdistan‘ın dört parçasındaki bağımsızlık hakkında net tutumumuz şudur ki; Bağımsız Kürdistan yolunda atılacak her adımda gerek fikri, gerek fiziki olarak tereddüt etmeden destek vereceğiz.” ifadelerini kaydetti.  

Tura Son olarak, Kürt halkının kendi topraklarında bağımsız bir devlet sahibi olmadan özgür ve onurlu yaşamasının mümkün olmadığını dile getirdi. (Emrah Deniz, Hamza Adiyaman/ İLKHA )
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.