TMSF'den 'Kayyım' açıklaması

TMSF'den 'Kayyım' açıklaması

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, FETÖ ile ilişkili şirketlerde görevlendirilen kimi yöneticilerle ilgili haberler üzerine açıklama yaptı.

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından, FETÖ ile ilişkili şirketlerde görevlendirilen kimi yöneticileri hedef alan haberler üzerine açıklama yapıldı.

Yapılan yazılı açıklamada, "FETÖ ile ilişkili şirketlerde görevlendirdiğimiz kimi yöneticileri hedef alan haberler üzerine, kamuoyuna açıklama yapma ihtiyacı doğmuştur." denildi.

TMSF'nin bugüne kadar kayyım olarak görevlendirildiği şirket sayısının 998 olduğu belirtilen açıklamada, görevlendirilen yönetici sayısının ise 326 olduğu, bunlardan 83'ünün TMSF personeli olduğu ifade edildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "TMSF kayyımlığındaki şirketlerin yönetim kadroları oluşturulurken, liyakat ve ehliyete büyük önem verilmekte, her biri alanında uzman, güvenilir kişiler seçilmesine özen gösterilmektedir. Şayet bir grupta birden fazla şirket var ise aynı yönetim kurulu tüm şirketlere vaziyet etmekte, ancak yöneticiler tek bir şirketten huzur hakkı almaktadırlar. Kayyımlık yaptığımız şirketlerde iş ehline verildiği için, bir yılda yaklaşık yüzde 30 civarında ciro artışı sağlanmıştır."

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.