Tokat Valiliğinden kayıp Evrim açıklaması

Tokat Valiliğinden kayıp Evrim açıklaması

​Tokat Valiliği, 10 Temmuz'dan bu yana kaybolan 3 yaşındaki Evrim Atış'ı aramak için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti.

Tokat Valiliği, Turhal ilçesi Yenisu köyü yaylasında 10 Temmuz'da bu yana kayıp olan 3 yaşındaki kız çocuğu Evrim Atış'ı arama çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, küçük Evrim'in 10 Temmuz günü sabah 08.30 sıralarında kaybolduğu ve aynı gün saat 13.41’de 156 Jandarma İmdat hattına yapılan ihbarla bu durumun öğrenildiği belirtildi.

Olayın haber alınmasına müteakip, derhal Turhal İlçe Jandarma Komutanlığından yeteri kadar kuvvet bölgeye intikal ettirildiği ve Turhal Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek olaya el konulduğu ifade edilen açıklamada, "Bölgeye intikal ettirilen 2 Jandarma asayiş timine 10 kişi ilave olarak; 36 kişilik 3 jandarma komando timi, 30 Jandarma personeli, İl AFAD Müdürlüğünden 10 personel ve İz Takip Köpeği ile Drone unsuru da ivedi görevlendirilmiş, bölge halkından yaklaşık 50 vatandaşın da katılımı ile arama faaliyetine başlanılmıştır. Aynı gün Ankara’dan JAK (Jandarma Arama Kurtarma Timi) ile Kadavra ve İz Takip Köpeği de talep edilmiştir." denildi.

Halen bölgede, 10 kişilik 2 jandarma asayiş timi, 24 kişilik 2 jandarma komando timi, bir JAK timi, 6 UMKE personeli, 12 AFAD Personeli, iz takip ve kadavra köpeği, bir drone ile bölge halkından oluşan kalabalık bir ekiple arama faaliyetine devam edildiği ifade edilen açıklamada, "Oluşturulan özel ekip ile olay tüm yönleriyle araştırılmakta, olayın aydınlatılması ve kaybolan Evrim Atış’ın bulunması için devletin tüm imkânları seferber edilmektedir. Arama faaliyeti Evrim Atış bulununcaya kadar aralıksız sürdürülecektir." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler