Tokat'ta Eğitim İlke-Sen'den 4-C protestosu

Tokat'ta Eğitim İlke-Sen'den 4-C protestosu

Eğitim İlke-Sen Tokat'ta, 4-C'lilere verilemeyen kadrolarla ilgili basın açıklaması düzenledi.

TOKAT - Tokat'ta gerçekleşen ve TOKAD mensuplarının da destek verdiği basın açıklamasında konuşan İlkeli Eğitim ve Bilim Çalışanları Dayanışma Sendikası (Eğitim İlke-Sen) Denetleme Kurulu Üyesi Şinasi Uludoğan kadro bekleyen 4-C'lilerin hükümet tarafından bir kez daha hayal kırıklığına uğradığını belirtti.


Kadro bekleyen 4-C'lilerin maddi ve manevi sıkıntılar içine terk edildiğini ifade eden Uludağ, "Başbakan, Türkiye'nin son yıllarda ekonomik olarak dünya devlerinin arasına girdiğini, hazinemizin dolup taştığını, Merkez Bankasının dövizle çakılı olduğunu, IMF'den borç alan değil, onlara borç veren ülke konumuna geldiğimizi, kişi başına milli gelirin 11 bin dolarlara çıktığını büyük bir övünçle anlatmaktadır. Biz de kendisine sesleniyoruz! Siz iktidara geldiğinizde biz Tekel çalışanlarının kişi başına düşen milli geliri 7-8 bin dolar civarında idi. Şimdi 4 bin dolar civarında. Geri kalan fark nerede?" diye sordu.


Hükümetin, 4-C'lileri ve milyonlarca asgari ücretliyi, kadrosuz, güvencesiz ve açlık sınırında bir gelirle istihdam ettiğini belirten Uludağ, "Bizler bu gün olduğu gibi yarın da her kim iktidara gelirse gelsin 'Hakça bölüşüm, adil paylaşım' ve 'Herkes için adalet' talebimizi yinelemekten asla geri durmayacağız. Vahşi kapitalizmin ve tüm beşeri ideolojilerin karşısında vahyin önerdiği 'Fakku rakabe' ayetini şiar edinerek, maddi ve manevi anlamda köleleştirilen insanlarla birlikte zulme, tuğyana, yağmaya, talana, tüm haksızlık ve hukuksuzluklara her kimden gelirse gelsin, her kime karşı yapılırsa yapılsın karşı duracağız" şeklinde konuştu.(Sedat Aslan-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.