Tokat'ta Kutlu Doğum etkinliği düzenledi

Tokat'ta Kutlu Doğum etkinliği düzenledi

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Tokat'ta Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Tokat'ta Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından “Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed” temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, İzzet Pınarı Derneği Başkanı Yunus Kale'nin yaptığı açılış konuşması ve mevlid-i şerif ile devam etti.

Peygamber Sevdalıları Platformunun her yıl Türkiye'nin dört bir köşesinde Hz. Muhammed'in getirdiği ilahi mesajı konu alan Kutlu Doğum etkinlikleri ile düzenlediğini hatırlatan Kale, "Her yıl Peygamberimizin farklı özelliklerini gündeme taşıyoruz. Bu yıl da ''Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed' teması öne çıktı." diye belirtti.

Kale, konuşmasının devamında şunları ifade etti: "Hak ve Adalet; tüm sorun ve sıkıntıların çözümünde, Kur’an ve Sünnetin hakemliğine gitmektir. Kur’an ve Sünnetin hâkim ve hakem olmadığı yerde, hak ve adaletten söz edilemez. Kur’an’a ve sünnete hizmet etmek bizzat, hak ve adalete hizmet etmektir. Kur’an ve Sünnete dayanmayan hak taleplerinin neticesi, haksızlık ve zulmün aktörlerini değiştirmekten başka bir işe yaramayacaktır. Müslümanlar, ancak Resulullah aleyhissalatuvesselamın Sünnet–i Seniyyesine sahip çıkmakla istikamet bulurlar. İslam ümmetinin birbirlerini bırakıp kâfir ve zalimlerden, hak ve adalet beklentisi zillettir."                  

İslam ümmetinin içinde bulunduğu dağınıklık ve parçalanmışlıktan vahdeti sağlayarak kurtulacağını söyleyen Kale, "İçinde bulunduğumuz parçalanmışlık ve bölünmüşlüğün temel sebebi, Müslümanlar arasındaki ihtilaflardır. İhtilafın çaresi; hiçbir ırk, mezhep ve meşrep farkı gözetmeksizin tüm Müslümanların vahdetini sağlamaktır. Ümmetin her ferdi bir diğerine hak ve adalet temelinde yaklaşmalı, küfür ve zulme karşı ‘çelikten bir duvar gibi’ yekvücut olmalı; adaleti ikame etmek için saflarını sıklaştırmalıdır.’’ dedi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden, Abdulkadir Aydoğan ise her nisan ayında Hz. Muhammed'in dünyaya gelişini büyük bir heyecanla kutladıklarını ve Muhammedi boya ile boyandıklarını söyledi.

‘’Peygamber Sevdalıları Platformu nisan ayına Muhammedi ay dedi’’

Aydoğan, "Yapılan bu etkinliklerle Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa'nın adı yüceltiliyor. Millet olarak Allah diyoruz, Allah denilmesine vesile oluyoruz. 4 binlik yıllık yerleşim yeri olan Tokat'tan selamlar sana Ya Resullah! Peygamber Sevdalıları Platformu nisan ayına Muhammedi ay dedi. Tekrardan toplumumuzda, insanımızda öze dönüş yaşanıyor. Muhammed Aleyhisselam'a ümmet olduğumuzun bilincine varıyoruz.’’ diye konuştu.

Kur'an ve Sünnete sarılmakla hak ve adaletin tesis edilebileceğini vurgulayan Aydoğan, "Bu yıl Kutlu Doğum etkinliklerinde halkın ve insanların en çok ihtiyaç duyduğu, çok mahrum olduğu ''Hak ve Adalet" temasını işliyoruz. Neden hak ve adalet, çoğumuz haberlerde görüyoruz; insanların hakkına, hürriyetine, şerefine ve namusuna o kadar zülüm yapılıyor ki, dünyamız hiçbir zaman bu kadar kan ve gözyaşına şahit olmamıştır. İşte Muhammediler meydanlara çıkıyor ve diyor ki, ey insanlar gelin ve Muhammed aleyselamla beraber asıl hakka, mutluluğa ve hürriyete kavuşalım. Muhammed (a.s) olmadan, Kur'an ile şekillenmeden bir toplum bir kavim bir devlet bir ülke huzur bulamaz." dedi.

Etkinlikte ayrıca Kur’an Nesli Platformunun düzenlediği Meal Sınavı ve Peygamber Sevdalıları Platformunun Düzenlediği Siyer Sınavında dereceye girenlere hediyeler verildi.

Konuşmaların ardından Muhammed Nur Yönden, Recep Altındağ, Abuzer Bayram, kız çocuk ilahi grubu ile erkek çocuk ilahi grubu tarafından seslendirilen ilahi ve ezgilerle devam eden etkinlik, Adem Hoca’nın yaptığı duayla sona erdi. (Mahmut Kaya - İLKHA)






























 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler