"TOKİ konutları susuz Kerbela gibi"

"TOKİ konutları susuz Kerbela gibi"

Batman'ın Tilmerç Mahallesi'nde Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 673 daireli Memur-Sen toplu konutlarında yaşanan su sıkıntısı site sakinlerini isyan noktasına getirdi.

BATMAN-Batman’ın Tilmerç Mahallesi sınırları içinde yer alan Memur-Sen TOKİ konutlarında yaşanan su sıkıntısı, site sakinlerini isyan noktasına getirdi.

 

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi tarafından yapılan 673 daireli Memur-Sen toplu konutları su sıkıntısı yaşıyor. Yaşanan su sıkıntısı nedeniyle site sakinleri isyan noktasına geldi. Memur-Sen TOKİ Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhakim Onatlı, yaklaşık 700 ailenin ikamet ettiği toplu konutların su sorununa çözüm bulunması için il yöneticilerine çağrıda bulundu. 

 

 

“Su sorununa acil çözüm bulunsun”

 

Belediye mücavir alanına yeni dahil edilen Memur-Sen toplu konutlarının su sorununa çözüm bulunması için sürekli girişimde bulunduklarını belirten Memur-Sen TOKİ Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Abdulhakim Onatlı, “Çoğunlukla memurların ikamet ettiği TOKİ konutlarına su sağlayan iki kuyunun yetersiz kaldığını defalarca ilgililere ilettik. Belediye yetkilileri kod yüksekliğinin olduğunu belirterek, ‘şehir şebeke suyunu veremiyoruz’ diye savunma yapıyor ve sürekli tankerlerle su gönderiyorlar. ‘Taşıma su ile değirmen dönmez’ misali, yüzlerce konutun su ihtiyacı için kalıcı çözüm istiyoruz. Su sorununa acilen çözüm bulunmalıdır” diye konuştu.

 

 

“Eylem yapmaya hazırlanıyoruz”

 

Memur-Sen Toplu konutlarından 144’ünün asker, 64’ünün ise polis lojmanları olduğunu anımsatan Site Başkanı Onatlı, “Toplu konutlar tek kelime ile Kerbela’ya döndü. Soruna kalıcı çözüm bulunmazsa Valilik ve Belediye önünde topluca, kap kacaklarımızla oturup eylem yapacağız.” dedi.

 

 

“Ağaçlar susuzluktan kuruyor”

 

Su yüzünden ağaçların kuruduğunu belirten Onatlı, “Memur-Sen toplu konutları sakinleri üvey evlat mı? Toplu konut alanındaki güzelim ağaçlar susuzluktan kuruyor. Su kuyuları yetersiz kaldığı için çoğu zaman kadınlar çocuklarının altlarını temizleyecek su bile bulamıyorlar. Yeter artık. Belediye bu sorunu kucağında bulmuştur doğru, ama çözüm için Valilikle çalışma başlatmalıdırlar. Belediye ve Valilik bir araya gelip sorunumuzu gündemlerine alıp çözüm üretsinler. Mücavir alanı tartışması artık geride kaldı. Yeni su hattının kurulması için çalışma başlatsınlar. Bizim artık tahammülümüz kalmadı. Batman gibi suyu bol olan bir kentte, Kerbela’yı yaşamamız kabul edilemez. Bu uyarımız da dikkate alınmazsa eylemden başka çaremiz kalmayacak.” ifadelerini kullandı.(Veysi Rüzgar-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.