TOKİ konutlarının bitirilmemesi Şırnak halkını mağdur ediyor

TOKİ konutlarının bitirilmemesi Şırnak halkını mağdur ediyor

HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, 2 yıldır yapımına başlanılan TOKİ konutlarının halen bitirilmemesinin Şırnak halkının mağdur ettiğini söyledi.

PKK'nin çukur siyaseti ve sokağa çıkma yasağının ardından çıkan çatışmalar ve patlayan bombalar nedeniyle yıkılan ve kullanılamaz hale gelen evler, TOKİ tarafından yıkılarak yerine yeni binalar yapılıyor.

TOKİ tarafından yapılan konutlar, bir türlü bitirilemedi. 2 yıl önce yapımına başlanılan TOKİ konutlarının yapımı halen devam ederken hak sahibi vatandaşlar mağdur olduklarını söylüyorlar.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Şırnak İl Başkanı Emcet Yalçın, Şırnak'taki yıkım sürecinden bu yana mağdur aileler için yapılan TOKİ konutlarının 2 yıldır bitirilmemesi nedeniyle hak sahibi vatandaşların perişan durumda olduğunu vurguladı.

Van depreminde mağdur aileler için yapılan konutların bir yıl içerisinde teslim edildiğini hatırlatan Yalçın, 2 yıldır Şırnak'taki konutların teslim edilmemesinden dolayı halkın mağduriyet yaşadığını anlattı.

"Şırnak halkı mağdur ediliyor"

Sorunların devam ettiğini belirten Yalçın, "HÜDA PAR olarak sahada halkımızın sorunlarını dinliyoruz. Halkımızın gündeminde olan konuların önemlisi TOKİ konutlarıdır. Biliyorsunuz PKK'nin çukur siyasetiyle ve sokağa çıkma yasağında oluşan bir mağduriyet vardı. Çatışmalardan kaynaklanan yıkımlar söz konusuydu. Bununla birlikte halkımızın evleri kullanılamaz hale geldi, yıkıldı. Devlet yeni TOKİ olarak yeni evler yapmaya başladı. 2 yıldır yapımına başlanılan evler, halen bitirilmiş değildir. Daha önce Van depreminde bir yıl içerisinde bütün mağdur vatandaşlarımızın evleri yapılıp teslim edilip mağduriyetleri giderildi. Ama maalesef Şırnak'taki vatandaşlarımızın şu an itibariyle bitirilmiş değil. Şu ana kadar bitirilmesi gereken evler halen bitirilmemiş. Bu sorunlarla halen halkı mağdur ediliyor." dedi.

"Sadece Şırnaklılar değil, kamu görevlileri de bu sıkıntıları yaşıyor"

Çevre illere ve ilçelere göç eden Şırnaklıların konutların bitirilmesini beklediğini aktara Yalçın, "Şırnak'taki yıkım sürecinden sonra kimi vatandaşlarımız çevre illere, ilçelere ya da batıdaki illere göç etmek zorunda kaldı. Büyük çoğunluğu şu an Şırnak'a dönmüş değildir. Tek sorunları başlarını sokacak bir evlerinin olmamasıdır. Dolayısıyla bu bağlamda TOKİ'lerin bir an önce bitirilmesi önem arz ediyor. Çünkü vatandaşlarımız başka şehirlerde perişan olmakla birlikte, Şırnak'ta bir nebze bile olsa barınma konusunu halletmiş vatandaşlar dahi aynı sıkıntıları yaşıyor. Buraya görev için gelen polis, asker, hemşire, doktor gibi kamu görevlilerinin de dahi ev bulma sorunu mevcuttur. Bu sorun sadece Şırnak halkının değil buraya görev için gelen memurlar içinde bir sıkıntı arz etmektedir." ifadelerini kullandı.

"Şırnak soğuk iklim bölgesinde bulunuyor." diyen Yalçın, şöyle devam etti: "Kışlarımız genelde yağmurlu, karlı, hatta bazen dondurucu havayla geçiyor. Halkımızın bu soğukluklarla mücadelesi bir tarafa evsizlikte bir tarafa büyük sıkıntı yaşıyor. En azından vatandaşın rahatlaması yönelik de olsa yetkililerin TOKİ konutlarının sahiplerine ne zaman teslim edileceği hususunda bir açıklama yapmalarının iyi olacağı kanaatindeyiz. Halk ve bizim tarafımızda böyle bir beklenti var."

"Ufak bir yağmurla konutlar zarar görüyorsa halkımızın konutlara olan güveni sarsılacaktır"

Yalçın, son olarak "Hatırlıyorsunuz burada yağan ilk yağmurda bazı konutların dış cephesinde bozulmalar oldu. Bazı iddialara göre bozulan yerler oldu. Yani ufak bir yağmurla bile böyle bir sorun yaşanıyorsa halkımızın konutlara olan güveni sarsılacaktır. Bunun için özellikle daha sağlam, kaliteli ve oturulur ve yaşanılır bir konut teslim edilmesini bekliyoruz. Daha önce de beyan ettik. Halkımızın her türlü sorunuyla elimizden gelen tüm gayreti göstereceğimizi bunun için de diğer sorunlar gibi konut sorunlarının takipçisi olacağız." 

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler