TOKİ sokakları sular altında kaldı

TOKİ sokakları sular altında kaldı

Van'ın Edremit ilçesi TOKİ konutlarında su deposunda meydana gelen taşma sonucu TOKİ sokakları sular altında kaldı.

VAN - Van’ın Edremit ilçesi TOKİ konutlarında su deposunda meydana gelen taşma sonucu TOKİ sokakları sular altında kaldı. Sık sık su deposunda bu tür taşmaların oluştuğunu belirten 3. Etap TOKİ sakinleri konutlarının önüne istinat duvarı yapılmasını istiyor.

 

Van’da 2011’de yaşanan depremlerin ardından yaptırılan ve yaklaşık olarak 13 bin civarında konutun yer aldığı Edremit TOKİ’de yazın su kesintileri yaşanırken şimdiler de ise taşan su deposu halkı mağdur ediyor.

 

Önceki gece saat 03.30 sıralarında 3. Etap TOKİ konutlarının üst kısmında bulunan su deposunun patlaması üzerine TOKİ’de su göletleri oluştu. Araçlar ve sokaklar sular altında kalırken akan şebeke suyu dereleri aratmadı.

 

Sık sık su deposunun patladığını ya da taştığını belirten vatandaşlar; site yönetimi ve belediye yetkililerinin umursamaz tavırlarından yakındı.

 

“Buraya istinat duvarı yapılsın”

TOKİ konutlarına geldiklerinden bu yana defalarca söz konusu su deposunda taşma ya da su patlağı oluştuğunu ifade eden, 3. Etap K-1 sakinlerinden Sacide Ermiş, “Sitemiz sular altında kalıyor. Yetkililerden buraya bir an önce bir çözüm bulmalarını ve sitemizin önüne bir istinat duvar yaptırmalarını istiyoruz. Sizler de görüyorsunuz konutlarımız sular altında kaldı. Bu gidişle buralar yıkılacak. Az bir su da değil” dedi.

 

“Bir an önce bu rezalete son verilsin”

Yetkililerin ve site yönetiminin olaya geç müdahale ettiğini de belirten Ermiş, “Su deposunun hemen altında yer alan sitemiz çamur deryasına döndü. Ne belediye yetkililerinden ne de site sakinlerinden kimse yok. Neyi bekliyorlar bilemiyoruz. Bir an önce bu rezalete son verilmesini istiyoruz.” diye konuştu.

 

Yazın su kesintileri ile mücadele ettiklerini hatırlatan 3. Etap sakinlerinden Musa Şimşek ise deponun konutların üst kısmında yer aldığını hatırlatarak, “Sular geldiği gibi konutlarımızın temeline gidiyor bu gidişle depremin yıkamadığı konutlarımızı su patlakları başımıza yıkacak. Konutlarımızın çevresi çamur içerisinde kaldı. Kimsenin ilgilendiği falan da yok. Yetkililerden acil isteğimiz. Su patlaklarına bir çözüm bulmaları ve buraya istinat duvarı kurmalarıdır aksi takdirde evimiz başımıza yıkılacak.” dedi.

 

Öte yandan 2011 yılında yaşanan depremlerin ardından yaklaşık bir yıl içerisinde tamamlanan Edremit TOKİ konutları aradan geçen 3 yıla rağmen hala birçok alanda yaşanan sorunlarla mücadele ediyor.  (Murat Dalgın-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.