TOKİ'den Cumhurbaşkanlığı Sarayı açıklaması

TOKİ'den Cumhurbaşkanlığı Sarayı açıklaması

TOKİ bazı basın yayın organlarında Cumhurbaşkanlığı Sarayı inşaatından dolayı alacağı olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

HABER MRK-TOKİ (Toplu Konut İdaresi Başkanlığı) Bazı basın yayın organlarında “Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın inşasından dolayı Toplu Konut İdaresi’nin 297 milyon lira alacağı olduğu” ile ilgili haberler ile ilgili açıklamada bulundu.

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 2006yılından beri kamu kuruluşlarıyla yapılan protokoller çerçevesinde eğitim, sağlık, kültür, spor, güvenlik ve hizmet binaları gibi kamu kuruluşlarının ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda yapılar inşa edildiği belirtilerek, bu çerçevede 15 bakanlık, 27 üniversite, 14 belediye, valilikler ve diğer kurumlarla 153’ü arsa karşılığı hasılat protokolü olmak üzere toplam 209 protokol yapılmış ve bu kapsamda 286 hastane, 442 okul, 58 bin kapasiteli 166 yurt/pansiyon, 16 stadyum, güvenlik ve hizmet binaları inşa edildiği ifade edildi.

 

Yapılan protokoller kapsamında yapılan binaların maliyetlerinin bütçe ödeneğinden veya ilgili kurumların varsa uygun arsa ve arazileri ile mahsuplaştırıldığı belirtilerek, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da bu çerçevede inşa edildiği açıklandı.

 

TOKİ Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın inşasından dolayı Toplu Konut İdaresi’nin 297 milyon alacağı olduğu iddiasını yalanlayarak, “’Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın inşasından dolayı Toplu Konut İdaresi’nin 297 milyon alacağı olduğu’  iddiasıyla yayımlanan haberler doğru değildir. TOKİ’nin, Cumhurbaşkanlığı binasının inşası ile ilgili ödenen hak edişlerinden doğmuş bir alacağı yoktur. Binanın inşa edildiği arazinin Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait olmasından dolayı araziden kaynaklı doğan alacak ise ilgili kurumlar arasında yapılacak görüşmeler neticesinde sonuçlandırılacaktır“ ifadelerine yer verdi.. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.