Tonluk boğa otomobil fiyatıyla yarışıyor

Tonluk boğa otomobil fiyatıyla yarışıyor

Bursa Modern Kurban Kesim ve Satış Yeri'nde satışa çıkarılan kurbanlık boğanın fiyatı otomobil fiyatıyla yarışıyor.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kalmasıyla beraber kurbanlık fiyatları gündemi meşgul etmeye başlarken, Bursa Modern Kurban Kesim ve Satış yerinde  en çok dikkat çeken ise 1 ton 200 kilo ağırlığındaki 20 bin TL fiyatı ile kurbanlık boğa oldu.

Devasa yapıları ile görenleri şaşırtan tonluk boğa, adeta ikinci el otomobil fiyatına satışa sunuldu.

Ağırlığı kadar fiyatı ile de dikkat çeken kurbanlıkları zengin iş adamları ve durumu iyi olan vatandaşlar tercih ediyor.

Pazarın en büyük kurbanının kendisinde olduğunu belirten Nesim Yaşar isimli besici, Erzurum’dan Bursa’ya 70 civarında kurbanlık büyükbaş hayvan getirdiğini söyledi.

Getirdiği kurbanlıklar arasında en iri cüsseli olan kurbanlığın 4,5 yaşında olduğunu ve bu kurbanlığa 20 bin TL istediğini belirten Yaşar, kurban satış zamanın geldiği, elindeki boğanın Erzurum'un Dumlubaba dağlarında otlandığını ve 3 ay besiye alındıktan sonra satışa çıkardığını söyledi. Yaşar, kurbanlık boğa için 20 bin TL istediğini sözlerine ekledi.

Geçen yıllara oranla bu yıl kurbanlık fiyatlarında bir artış yaşandığını dile getiren Yaşar, fiyatların pahalı olmasından dolayı bu yıl ilginin de az olduğunu, ilerdeki günlerde piyasanın biraz daha canlanmasını beklediklerini ifade etti.  (Zeki Aras –İLKHA)  







HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.