​Toplanan vergilerin yüzde 86’sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu

​Toplanan vergilerin yüzde 86’sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu

​Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, "Toplanan vergilerin yüzde 86’sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu." dedi.

Bugün sabah saatlerinde Muş’a gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Muş Alpaslan Üniversitesinde düzenlenen sempozyuma katıldıktan sonra Muş merkezinde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti.

Daha sonra Muş Öğretmenevi’nde düzenlenen yaklaşık 2 milyar TL’lik 7 projenin temel atma törenine katılan Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmasında, "Toplanan vergilerin yüzde 86’sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malazgirt Meydan Muhaberesinin gerçekleştirildiği alanın Milli Park yapılması için talimat verdiğini de belirten Eroğlu, yılsonuna kadar Muş’a 13 milyar TL’lik yatırım yapılacağını da sözlerine ekledi.

Eroğlu, "Geçen yıl Cumhurbaşkanımız burada kutlama programına katıldı. Burayı 'milli park ilan edelim' dedi. Bütün kurumlardan görüş alarak burayı milli park ilan ettik. Projesini tamamladık. Burada organik tarım, hayvancılık, tarıma dayalı sanayi, turizm büyük gelişme gösterecek. Bu yılsonuna kadar 13 milyar TL’lik yatırım Muş'a yapılmış olacak. Ben de buranın sevdalısı olarak elimden geleni yapmak için sizlere söz veriyorum. 525 dev baraj yaptık. 6 buçuk milyon hektar alanı sulamaya açtık. Yoksa bu kuraklıkta büyük sıkıntı olurdu. Yaptığımız bu barajlar sayesinde bu sıkıntılar azaldı." şeklinde konuştu.

Toplanan vergilerin yüzde 86’sının faiz lobisi tarafından hortumlandığını belirten Eroğlu, "24 Haziran'da yeni sistemle işler daha hızlı yürüyecek, refah artacak, huzur iklimi kökleşecek. Biz istiyoruz ki birliğimizi beraberliğimizi pekiştirelim. Herkesin refah seviyesi artsın. Dünyanın en büyük ülkeleri arasında yer almak istiyoruz. IMF'ye borcumuzu kapattık, toplanan vergilerin yüzde 86’sı faiz lobisi tarafından hortumlanıyordu. Onlar ortadan kalktı. Şimdi onlarla hizmet yapıyoruz. Sizlerden de bu konuda tam destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Binali Yıldırım'ın gönderdiği tebrik telgrafının okunduğu törende, çiftçilere gelir getirici tür ve Orköy kredi sertifikaları dağıtıldı.

İLKHA









HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.