Toplu taşımada kamera ve alarm sistemi

Toplu taşımada kamera ve alarm sistemi

Mersin merkez ve ilçelerinde bulunan bütün toplu taşıma araçlarında kamera ve alarma sistemi kullanacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin kamera, alarm ve araç takip sistemi ile donatılmış olan toplu taşıma araçları hizmete giriyor. Mersin merkez ve ilçelerinde bulunan bütün toplu taşıma araçlarında sistemin kullanacağı ifade edildi.

 

Geçtiğimiz günlerde Özgecan’ın Tarsus’ta hunharca katledilmesinin ardından halkın daha güvenli ulaşım yapmalarını sağlamak amacıyla, Mersin merkez ve ilçelerdeki tüm toplu taşıma araçlarının kamera, alarm ve araç takip sistemi ile donatılması için harekete geçti. Uygulamaya ilk olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki toplu taşıma araçlarından başlayacaklarını belirten Başkan Kocamaz, Cumhuriyet Meydanı’nda Büyükşehir’e ait kamera, alarm ve araç takip sistemi ile donatılmış örnek bir otobüsün tanıtımını yaptı.

 

Yeni almış oldukları bütün toplu taşıma araçlarına kamera koydurduklarını, ancak yaşanan son menfur hadiseden sonra sadece kamera sisteminin bu tür olaylarda yeterli olmayacağını, olay cereyan ettikten sonra tespit ettiklerini belirten Başkan Kocamaz, “Bu tür olaylarda gençlerimizin, kadınlarımızın başına bir hadise gelmemesi düşüncesiyle, bu olayın hemen ardından sadece belediye otobüslerine değil, Mersin merkezde ve ilçelerden Mersin’e taşıma yapan bütün toplu taşıma araçlarına kamera sistemi, herhangi bir tehlike anında etrafa haber vermek düşüncesiyle panik butonları koydurmak ve bu kameraları online sistemiyle bir merkezden de kaydettirmek için harekete geçtik. İnşallah 3 ay içinde belediyemizin bütün araçlarına bu sistemi kurup tamamlamak istiyoruz. Bu 3 aylık süreçte bütün toplu taşıma araçlarına da sistemin yerleştirilmesi lazım.” diye konuştu.   (Osman Öksüz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.