Toplu yaşamlar ciddi özveri gerektirir

Toplu yaşamlar ciddi özveri gerektirir

Toplu yaşamların ciddi özveri gerektiren bir durum olduğunu belirten Diyarbakır Çölgüzeli TOKİ Yönetimi Müdürü Mehmet Vehbi Düz, "Site ortamı ortak yaşam alanımızdır, bu nedenle ortak düşünmeli ve ortak hareket etmeliyiz." dedi.

Komşuluk çatısı altında bir arada yaşamak her daire sakini için önemli olan kuralların düzenlenmesiyle sağlanabilir. Ancak tüm sakinler, aynı şekilde iyi bir ortak yaşam için çaba gösterdiklerinde apartman ve daire gerçek bir yuva olur.

Toplu yaşamların ciddi özveri gerektiren bir durum olduğunu belirten Diyarbakır Çölgüzeli TOKİ Yönetimi Müdürü Mehmet Vehbi Düz, site yönetimlerinin görev alanları, en çok karşılaşılan sorunlar, yaşanan sorun ve problemler karşısında alınması gereken tedbirler konusunda açıklamalarda bulundu.

"Çevreyi güzelleştiren ve düzelten insanların kendileridir." diyen Düz, "Site ortamı ortak yaşam alanımızdır, bu nedenle ortak düşünmeli ve ortak hareket etmeliyiz." dedi.

"Toplu yaşamlarda yönetim olmazsa olmazlardandır." diyen Düz, "Bireysel daireleri yönetmek belki kolaydır ama toplu yaşamlarda binlerce insana hizmet verildiğinden, kat mülkiyeti kanununa uygun şekilde yönetmek, gerçekten üst yönetim işidir. Burada gerek personel ve gerekse yangın, elektrik veya sigorta açısından, her türlü önlemimizi önceden kat mülkiyeti kanunu veya güncellenmiş yeni yasa ve yönetmeliklere göre kendimizi şekillendiriyoruz. Bireysel olduğundan bu tür şeylerden insanlarımız haberdar olmuyor. O yüzden yönetim olarak profesyonelce yapılan üst yönetimi tercih etmelerinden yanayız." ifadelerini kullandı.

"Apartman sakinlerinin kurallara uymaları gerekiyor"

Apartman sakinlerinin huzurlu ve refah bir apartman yaşantısı sürdürebilmeleri için bazı kurallara uymaları gerektiğini belirten Düz, "Çevreyi güzelleştiren ve düzelten insanların kendileridir. Fakat burada biz, temizlik açısından ciddi sıkıntılar yaşamaktayız. İnsanlarımızda aidiyet duygusunun eksik olduğunu görüyorum. Kendi evinde gayet temiz ve düzgün olan ailenin çocuklarını, maalesef kapıdan sonra ve dışarıdaki davranışlarına baktığımız zaman, kendine ait olan bankı, parkı ve yeşil alanları çok hor kullandığını görmekteyiz. Mesela halen pencerelerden yemek artıklarının silkelenmesi, çöplerin atılması gibi güzel olmayan görüntülerle karşı karşıya geliyoruz. Bu da bizi çok üzüyor." şeklinde konuştu.

Kurallara uymayan ev sahibi apartmandan attırılabilir mi?

Kat maliklerinin kendilerine ait ve bağımsız bölümleri kullanırken doğruluk kurallarına uyması ve diğerlerini rahatsız etmemesi gerektiğini belirten Düz, "Apartmanda uyulması gereken kurallara uymayan ev sahibi apartmandan attırılabilir mi?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Üst yönetim olarak buna yönelik çok ciddi bir yaptırımımız yok. Vatandaşlarımızı, ancak buradaki teknik veya idari personelden oluşan halkla ilişkiler birimi ile görüştürüyoruz. Birim, şikâyet edilen kat sakini ile iletişime geçiyor. Görüşme sonucu, netice alınırsa sıkıntı olmuyor. Fakat aileden kaynaklı ciddi bir sıkıntı varsa başvurulması gereken mercii, artık savcılık veya kolluk kuvvetleri olması gerekiyor. Bina içerisinde memnun olmadıkları bir komşu varsa bununla ilgili yapmaları gereken şey, bütün kat sakinlerinden imza toplayıp savcılığa başvurmaları gerekmektedir."

"Ortak alanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor"

"Apartman sakinlerinin huzurlu ve refah bir yaşantı sürdürebilmeleri için bazı kurallara uymaları gerekiyor." diyen Düz, "Toplu yaşamlar ciddi özveri gerektiren bir durumdur. Mesela bizim ortak alanlarımız; adı üzerinde olduğu gibi herkesin ortak alanıdır. Yani alt bloktaki ile üst bloktaki aynı ortak alanı paylaşmaktadır. Bunun için bizim ortak alanlarımıza sahip çıkmamız gerekiyor. Maalesef ortak alanlarımıza yeteri kadar gerekli özen gösterilmiyor. Bununla ilgili herkesin bu konuda çok duyarlı olması gerekir." dedi.

"En büyük problemi çocuklarla yaşıyoruz"

"En büyük problemi çocuklarla yaşıyoruz." diyen Diyarbakır Çölgüzeli TOKİ Yönetimi Müdürü Mehmet Vehbi Düz, son olarak şunları söyledi:

"Genelde çocuklardan kaynaklı hasarlar meydana geliyor. Özellikle blok girişlerinin camının kırılması olayı hem maliyet hem de külfet açısından ciddi bir sıkıntı. Aynı zamanda kırdıklarında kendilerine de zarar verebiliyorlar. Aynı şekilde çocuk oyun gruplarını da kırdıkları için çok ciddi sıkıntılarımız var. Ailelerin, bu konuları sürekli çocuklarına anlatmaları, uyarmaları, bilgilendirmeleri ve aidiyet duygusunun çocuklara iyice aşılanması gerekiyor. Çünkü aidiyet duygusu verildiği zaman çocuk da dışarıdaki eşyayı evindeki gibi görecek, zarar vermeyecektir. Site ortamında yaşayan vatandaşlara tavsiyem, site ortamı ortak yaşam alanımızdır ve her şey ortak olduğu gibi ortak düşünmeli ve hareket etmeliyiz. Vatandaşlardan da temennimiz ve isteğimiz budur."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler