Toplumsal sorunlarımızın çözümü batıcı feminist akımların reçeteleri ile tedavi edilmez

Toplumsal sorunlarımızın çözümü batıcı feminist akımların reçeteleri ile tedavi edilmez

Ailenin daha verimli yasalarla korunması gerektiğini vurgulayan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Sema Yarar, toplumsal sorunların çözümünün, batıcı feminist akımların kanunları ile tedavi edilemeyeceğine dikkat çekti.

Toplumun çekirdeği ve nesli korumanın teminatı olan ailenin, daha verimli yasalarla korunması gerektiğinin altını çizen HÜDA PAR Kadın ve Aileden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sema Yarar, Batı'ya yönünü dönen bu toplumlarda aile kurumunun yıkılarak savunmasız hale getirildiğine vurgu yaptı.

6284 Sayılı Aileyi Koruma Kanunu başta olmak üzere, İstanbul Sözleşmesi, AB destekli ETCEP projesi ve cinsel sapıklık (LGBTİ) gibi birçok proje, aile içi şiddetin yanı sıra cinsel saldırıların artışına neden oluyor.

Halkın büyük bir kesiminin rahatsız olduğu ve bu projelerin toplumda büyük bir yara oluşturduğuna dikkat çeken kamuoyu, yasaların aile bütünlüğünü korumaktan çok zedelediğini vurguluyor.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Yarar, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, toplumsal sorunların çözümünün Batıcı feminist akımlarının sunduğu reçeteler ile onarılamayacağını vurguladı.

Yarar, "Toplumların yaşamış olduğu sorunların çözümü o toplumun kültürel kodlarına, dini inançlarına, sosyolojik değerlerine, toplumsal hassasiyetlerine uygun olması gerekir. Batı toplumunun yaşadığı sorunlar ile meydana getirdiği çözümler o toplumun kendi özelliklerinden kaynaklanır. Bizim Toplumumuzun yaşamış olduğu sorunların çözümü batı toplumunun çözümlemeleri ile uyuşmamaktadır. Toplumsal sorunlarımızın çözümü batıcı feminist akımların reçeteleri ile tedavi edilmez." ifadelerini kullandı.

"Toplumsal sorunlarımızın çözümü Kur'an ve Sünnete uygun olmalı"

Sorunların çözümünün ithal reçeteler ile ithal edilemeyeceğini belirten Yarar, "Toplumsal sorunlarımızın çözümü başta Kur'an ve Sünnete uygun olup, toplumun sosyo-kültürel değerleri ile uyuşması gerekir. Sorunların çözümü ithal reçeteler ile değil kendi değerlerimize uygun reçeteler ile tedavi edilmelidir." diye kaydetti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler