Toplumun aileye yapısına uymayan 6284 sayılı kanun kaldırılsın

Toplumun aileye yapısına uymayan 6284 sayılı kanun kaldırılsın

Dost Der Başkanı Fesih Memiş, uygulandığı günden beri toplumun aileye yapısını bozan ve ailelerin dağılmasına sebep olan 6284 sayılı aile kanununun kaldırılmasını istedi.

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun, uygulandığı günden beri Türkiye'nin gündeminden hiç düşmedi, bundan sonra da düşecek gibi görünmüyor.

Kadına şiddet bahanesiyle uygulamaya konan ağır müeyyideler ailenin temelini sarsarken, en ufak bir anlaşmazlık erkeğin kendini sokakta bulması aileyi bitiriyor.

İstatistiklere göre, Türkiye’de son 15 yılda 9 milyonun üzerinde bir evliliğin yaşandığını, bunlardan bir milyonun ise boşanma ile sonuçlandı. Yani her 5 evlilikten biri boşanmayla sonuçlandı.

Dost Der Başkanı Fesih Memiş, aile kurumuna zarar veren 6284 sayılı kanununun ya ıslah edilmesini ya da kaldırılmasını istedi.

"Aileler dağılıyor, çocuklar babalarından kopartılıyor"

6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulandığı günden beri aile yapısının bozulmaya başlandığını anımsatan Memiş, aile yapısının bozulmasıyla boşanma vakalarında bir artışın yaşandığını kaydetti.

Memiş, "Hemen hemen her gün boşanma vakalarını duyuyoruz, dağılan aileleri görüyoruz, babalarından kopartılan çocukları görüyoruz. Aile ortamından uzak yetişen çocuklar, ileride ne kendilerine ne de topluma bir fayda sağlayacak. Belki de hem kendilerine hem de toplumun başına bela olacaklar." diye konuştu.

"Aile yasası toplumun aileye yapısına uymadı, kaldırılsın"

Aile yasası veya kanununun toplumun aile yapısına uymadığını dile getiren Memiş, şunları söyledi: "Hükümetin, yetkililerin bir an önce bunu ya ıslah etmeleri ya da tümden kaldırmaları gerekiyor. Çünkü biz Müslüman bir toplumuz. Aile yapımızdaki uzlaşmayı, düzenlemeyi Allah-u Teâlâ (Cella Celaluhu) Kur’an-ı Kerim’de belirlemiştir. Nisa Süresinde ‘Eğer aralarındaki tartışmadan, uzlaşmazlıktan endişe ederseniz, kadının ve erkeğin ehlinden sözü dinlenen birer kişi hakem olarak gönderin. Bunlar eğer aralarını uzlaştırmak isterlerse Allah-u Teâlâ da yardım eder.’ deniliyor. Maden bizi yaratan Allah, bizimle ilgili en uygun olanı da O biliyor. Allah-u Teâlâ, aileler arasında yaşanan tartışma ve uzlaşmazlığın çözümünü Kur’an-ı Kerim’de bize bildirmiş, kaide ve kuralları beyan etmiştir. Dolayısıyla bu ayet baz alınarak aile içindeki sorun ve problemleri çözüm yoluna gidilmelidir. Eğer bize benzemeyen ve uymayan toplumların uzlaşı kurallarını alıp kendimize uyguladığımız zaman başka arızalar meydana çıkıyor."

"Her 5 evlilikten biri boşanmayla sonuçlanıyor"

Türkiye’de son 15 yılda 9 milyonun üzerinde bir evliliğin olduğunu, bir milyonun ise boşandığının belirtildiği aktaran Memiş, yüzdelik oranına vurulduğu zaman her 5 evlilikten birinin boşanmayla sonuçlandığını söyledi.

Memiş, "Bunun dışında boşanmayla sonuçlanmayan ama problemli aileler var, bunlar ya erkek evinden ve çocuklarından uzak yaşıyor ya da cezaevine atılmış. Dolayısıyla bu yasanın bir an önce değiştirilmesi lazımdır." diye konuştu.

"Hükümet eleştirilere kulak vermeli"

Takip ettiğimiz kadarıyla birçok sivil toplum kuruluşu bu hususa yoğunlaşmış, konuyu gündemde tutmaya çalışıyorlar. Hükümetin bu tür telkinlere, eleştirilere kulak vermesi lazımdır. Çünkü aile gitti mi toplumun geleceği de tehlikeye girmiş demektir. Güçlü bir toplumun oluşabilmesi ve geleceğinin umut verebilmesi için sağlam ve bir birlerine dayana, dayanışma içinde olan sağlam, güçlü ailelerin varlığıyla mümkündür. Eğer toplumumuzun geleceğini düşünüyorsak güçlü ailelere sahip olmamız gerekir. Bu konuda bir çalışma içine girmemiz gerekir diye düşünüyorum." dedi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.