Toplumun inancına savaş açarak toplumsal barışı sağlayamazsınız

Toplumun inancına savaş açarak toplumsal barışı sağlayamazsınız

HDP'ye yakın DİTAM tarafından Diyarbakır'da düzenlenen, basının da davet edildiği toplantıda Ramazan ayı göz ardı edilerek kameralar karşısında yiyecek ve içecek tüketilmesi toplumun inanç değerlerine büyük bir saygısızlık olarak nitelendirildi.

HDP'ye yakınlığıyla bilinen Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından bu sabah saatlerinde Diyarbakır Merkez Sur ilçesindeki bir otelde "Toplumsal Barışın İnşasında STÖ'lerin Rolü- Güney Afrika Deneyimi" temalı bir program düzenlendi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Adnan Selçuk Mızraklı'nın da katıldığı programa yurt dışından sivil toplum örgüt temsilcileri de katıldı.

Güney Afrika’da on yıllarca süren kitlesel çatışmaların barışında hayati görev alan şahsiyetlerden Ulusal Parti Başmüzakereci, Anayasa Bakanı De Klerk ve Mandela Hükümetlerinde bakanlık yapmış Roelf Meyer ile Güney Afrika Ulusal Kongresi (ANC) Müzakerecisi, Senato Başkanı ve Anayasa İşleri Komitesi Üyesi Muhammed Bhabha konuk olarak toplantıya katılım gösterdi.

Tüm yerel ve ulusal basının davet edildiği toplantıda Ramazan ayı göz ardı edilerek kameraların karşısında yiyecek ve içecek ikramlarının yapılması ise toplumun inanç değerlerine saygısızlık olarak kayıtlara geçti.

DİTAM Başkanı Mehmet Vural ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya gibi kişilerin, sanki Ramazan ayında değilmiş gibi rahat tavırları dikkat çekti. Vural ve Kaya'nın, kameraların karşısında su içmeleri toplumun inanç ve değerleriyle barışık olmadıkları yorumlarını da beraberinde getirdi.

Müslüman ülkenin peygamberler ve sahabeler şehrinde, kurum temsilcileri olarak bu saygısız tavrı sergilemeleri tepkilere neden oldu.

İçinde bulunduğu toplumun inanç değerleri ile barışık olmayan tutum ve davranışlar sergileyen DİTAM'ın, toplumsal barışın inşasında rol almaya çalışması da samimi bulunmazken herhangi bir katkılarının da olamayacağı düşüncesi akıllara yerleşti.

Kamuoyu, toplumun inancına ve değerlerini hiçe sayarak, adeta savaş açarak "toplumsal barış" ve huzurun sağlanamayacağına dikkat çekiyor.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler