Toplumun manevi reçetesi Kur'an'dır

Toplumun manevi reçetesi Kur'an'dır

​Kuran Nesli Platformu Diyarbakır koordinatörlerinden Nihat Bünül, toplumun manevi reçetesinin Kur'an olduğunu belirterek, yapılacak olan Kur'an Pınarı Sınavı'na katılım hususunda ailelere çağrıda bulundu.

Kuran Nesli Platformu tarafından yapılacak olan Kur'an Pınarı Sınavı için açıklamalarda bulunan Diyarbakır koordinatörlerinden Nihat Bünül, toplumun manevi reçetesinin Kur'an olduğunu belirterek, yapılacak olan sınava katılım hususunda ailelere çağrıda bulundu.

Kuran Nesli Platformu olarak amaçlarının tüm insanlığı Kur'an'la buluşturmak olduğunu belirten Bünül, yapılacak olan sınavın içeriği, kayıt aşaması konularında bilgi vererek sınava girecek adaylara ve ailelere tavsiyelerde bulundu.

"Amacımız, gençlerimizi Kur'an'la tanıştırmak"

"Kuran Nesli Platformu olarak amacımız; gençlerimizi, yaşlılarımızı ve tüm fertlerimizi Kur'an'la buluşturmaktır." diyen Bünül, "Maddi hastalıkların reçetesi olduğu gibi toplumun manevi reçetesinin de Kur'an olduğuna inanıyoruz. Evlerimizde, toplumumuzda büyük bir manevi huzursuzluk var. Bunun da tek reçetesi Kur'an'dır, gençlerimizi Kur'an'la tanıştırmaktır. Kur'an pınarından akan ayetleri evlerimize, çocuklarımıza ulaştırmaktır. Bizler bu gaye ile yola çıktık. İnanıyoruz ki bu reçeteyi alan toplumun sıkıntıları büyük oranda azalacak. Toplumda oluşan sıkıntılardan kaynaklanan boşanma ve intihar olaylarının tek çaresinin Kur'an olduğuna inanıyoruz. Kendimizi ve ailemizi ne kadar Kur'an ile buluşturursak bu sıkıntıların da büyük bir oranda azalacağına inanıyoruz." dedi.

Kur'an Pınarı Sınavı 15 Eylül Pazar günü

Sınava müracaatların 1 Mayıs itibariyle başladığını hatırlatan Bünül, "Ramazan ayından sonra halkın sınava teveccüh göstermeye başladığını gördük. Kayıtlarımız online olarak yapılabiliyor, ayrıca kayıt merkezlerimizden de yapılabilir. Online olarak kayıt yapacak adaylarımız kitabın arkasındaki kodu kazıyarak sisteme girip kayıt işlemini gerçekleştirebilirler." ifadelerini kullandı.

Sınavın 4 kategoriden oluştuğunu söyleyen Bünül, "Birinci kategori 4 ve 5'inci, 2'nci kategori 6-7 ve 8'inci sınıflar, 3'üncü kategori liseliler ve 4'üncü kategori ise yetişkinler için sınavımız olacak. Sınav tarihimiz 15 Eylül Pazar günüdür. Ailelerden, toplumumuzdan bu sınava duyarlı olup çocuklarını kaydetmelerini, beraberinde ders yapmalarını ve sınav tarihi geldiği zaman çocuklarıyla beraber sınavlara katılımlarını bekliyoruz." çağrısında bulundu.

"Gençlerimiz günde 20 saat Züleyhalarla karşı karşıyadır"

Kitabın içeriği hakkında bilgi veren Bünül şunları söyledi:

"Kitabımızın ilk bölümünde belli sûreler var. Daha sonra vahiy ve Kur'an'ın toplanışı bölümleri var. En sonda ise şu anda tüm cemaat ve STK'ların üzerinde durması gereken en büyük konu olan gençlerin namazla tanıştırılması ve namazla ilgili ayet ve hadisler var. Gençlik namazla buluştuğu zaman toplumun ıslahı büyük oranda gerçekleşecek. Bugün hapishanelerde en çok gençlerin olduğunu, Kur'an ve namazdan uzak kaldığını görüyoruz. Bizim amacımız; kişileri Kur'an ve imandan sonra en büyük düstur olan namazla buluşturmaktır. Çünkü ahirette imandan sonra ilk sorulacak soru namazdır ve Allah-u Teâla, bize sorulacak sorunun kopyasını vermiştir. Madem böyle bir kopya almışız, öyleyse namaz konusunda gereken önemi vermemiz lazım."

Bünül, "Gerçekten bu zamanda namaz kılan bir genç, evliya hükmündedir. Bu tür gençlerden dua almak lazım. Gençlerimiz, Hazret-i Yusuf misali belki günde 20 saat boyunca Züleyhalarla karşı karşıyadır. İnternet, basın-yayın organları ve toplumdaki münkeratlara rağmen kendini alıkoyup namaz kılabiliyorlarsa gerçekten büyük bir iş başarmış demektir. Onun için özellikle çocuklarımızı Kur'an ve namazla bütünleştirirsek toplumumuz düzelecektir." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler