“Toplumun sorun ve problemlerine çözümler üretmeye çalışıyoruz”

“Toplumun sorun ve problemlerine çözümler üretmeye çalışıyoruz”

İmam Hatipliler Ve Mezunlar Derneğini (İMHAD) ziyaret eden HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Hacı Şani, toplumun sorun ve problemlerine çözümler üretmeye çalıştıklarını söyledi.

HÜDA PAR İzmir İl Başkanlığından bir heyet, İmam Hatipliler Ve Mezunlar Derneği (İMHAD) Genel Merkezine nezaket ziyaretinde bulundu.

HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Hacı Şani ile İl Sekreteri Hüseyin Şani’yi, İmam Hatipliler Ve Mezunlar Derneği (İMHAD) Başkanı Burhaneddin Kansızoğlu, dernek binasında kabul etti.

Sıcak bir ortamda gerçekleşen ziyarette, bir dönem İmam Hatiplere yapılan karalama kampanyasının etkilerinin devam eden yansımaları ele alınırken, uyuşturucuya müptela olmuş gençliğin geldiği tehlikeli boyutlar masaya yatırıldı.

Serap gibi görünen Avrupa’nın kof medeniyetine özenen ve taklit eden bir gençliğin yetiştirildiğine değinilen konuşmalarda, emperyalist ve siyonist ülkelere boyun eğen İslam ülkelerinin geldiği son durum konuşuldu. Tüm bu sorunların çözümünde İslami bir duruşun sergilenmesi gerektiği konusunda görüş alışverişinin yapıldığı ziyarette, gündemdeki meseleler de ele alındı.

Yaptıkları nazik ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getiren İMHAD Başkanı Kansızoğlu, HÜDA PAR heyetine teşekkürlerini sundu.

Ziyaret sonrası konuşan HÜDA PAR İzmir İl Başkanı Hacı Şani ise “Yapmış olduğumuz bu ziyaretlerle halkımızı temsil eden STK’larla tanışıp, toplumun sorun ve problemlerine çözümler üretmeye çalışıyoruz. Toplumumuzun ve İslam âleminin içinden geçtiği zorlu dönemi konuşarak hasbihal ettik. Ziyaretimizde gençlerin batıya nasıl özendiği, özendirildiğini ve bunun beraberinde getirdiği korkunç tabloyu konuştuk. Uyuşturucu illetine bulaşan gençliğin nasıl da kendi değerlerinden uzaklaştığını, çıkılmaz çukurlara düştüğünü konuştuk. Yine bir dönem İslam karşıtlarının İmam Hatipler hakkında oluşturdukları kirli algıların halen devam ettiği üzerine karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bu algıları kırmak ve gençlerimizin kendi değerleriyle barışık olmasının yolunun doğru bir eğitimden geçtiğini ifade ettik. Buna dair ziyaretlerimiz devam edecektir.” şeklinde konuştu.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.