TPIC işçileri HÜDA PAR’ı ziyaret etti

TPIC işçileri HÜDA PAR’ı ziyaret etti

İşten çıkarılan TPIC çalışanları HÜDA PAR’ı ziyaret ederek, kendilerine haksızlık yapıldığını ve bu mağduriyetlerinin giderilerek statü verilmesini beklediklerini belirttiler.

Türkiye Petroleum International Company’de (TPIC) işçilerini HÜDA PAR Merkez İlçe Başkanı Ömer Faruk Dursun, İl Sekreteri Veysi Demir ve parti yöneticileri karşıladı.

TPIC işçilerinin sorunlarını ilk günden beri takip ettiklerini ve yanlarında olduğunu dile getiren Dursun, “İşçi kardeşlerimizin sorunun çözülmesini canı gönülden istiyoruz. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa fazlasıyla yapmaya hazırız.” dedi.

Dursun, mağdur işçilerin sorunun çözümü için Batman’daki tüm siyasi partiler, sendikalar ve STK’larla beraber bir platform kurulabileceğini belirterek, “Buna biz parti olarak destek vermeye hazırız. Malumunuz olduğu üzere, yerel ve merkezi yönetimlerde şu an bir yetkimiz yoktur. Ancak sizin yanınızda olduğumuzu ve sizin dertleriniz ile dertleneceğimizi, üzerimize düşen görev neyse yapmaya hazır olduğumuzu belirtmek isteriz. Umarım en kısa zamanda iki taraf arasındaki sorunlar çözülür ve mağduriyetiniz giderilir.” ifadelerini kullandı.

Mağdur işçiler, TPAO’nun masa başında bin 700 çalışanı olduğunu, sahada ise 800 kişinin çalıştığını ve böyle bir kıyım olduğu zaman neden sahada olan, az miktarda maaş alan çalışanın işten çıkartıldıklarını anlamadıklarını belirterek tepki gösterdiler.

Mağdur işçilerden Muhammed Aslan, daha önce başka siyasi partilere ve STK’lara giderek sıkıntı ve sorunlarını anlattıklarını ve bu süreçte HÜDA PAR’ın gösterdiği ilgi ve alaka üzerine teşekkür etmek için ziyarette bulunduklarını ifade etti. Aslan “Bir nevi can dostluğu ve abilik gösterip bizim sorunlarımızı dinleyen HÜDA PAR yöneticilerine teşekkür ediyorum. TPİC çalışanı olarak 2010 yılından beri hizmet veriyordum. Sondaj kulesinden düşerek belimden sakatlandım, 93 gün yatalak kaldım. Bu olaya rağmen hiçbir yetkili benimle ilgilenmedi ve bunun gibi birçok hadise yaşandı. Artık sorunun çözülmesini istiyoruz. Mağduruz mağduriyetimiz giderilsin.” dedi.

İşçiler kendilerine haksızlık yapıldığını ve bu mağduriyetlerinin giderilerek statü verilmesini beklediklerini belirterek, bunun için Batman halkı ve tüm kesimlerin desteklerini beklediklerini ifade ettiler.

Ziyaret sonunda işçiler, HÜDA PAR yöneticilerine, ilk günden gösterdikleri ilgi ve alakadan ve sorunlarının çözülmesi için  desteklerinden dolayı teşekkürlerini ilettiler. (M. Sait Çelik – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.