Trabzon kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Trabzon kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları platformu

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Karadeniz Bölge koordinatörlüğü tarafından Trabzon’da ikinci defa Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölge koordinatörlüğü tarafından ‘Eşsiz önder Hz Muhammed’ teması ile kutlu doğum programı düzenlendi. Program, Trabzon Handan Düğün salonunda gerçekleşti. Sunuculuğunu Cengiz Akyol’un yaptığı etkinlik, Serkan Hocanın Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Etkinliğe konuşmacı olarak Doğruhaber Gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı. Türkiye’nin yaklaşık 300 yerinde kutlu doğum etkinliği düzenlendiğini söyleyen Göktaş, “Maksadımız Peygambere (sav) biraz daha yaklaşmak, tanımak, anlamaktır. Kurtuluş da burada olduğu gibi ölmüş toplumu diriltmek de Peygamberi anlamakla, ona yaklaşmakla gerçekleşir.” dedi.

“Annem, babam ve canım neden feda olsun?”

Göktaş, “Anam, babam sana feda olsun, neden feda olsun diyoruz gerçekten niye feda edeceğiz ki? Yani bir çocuğa elinden birşeyi alabilmek için çok daha değerli bir şey göstermemiz lazım. Bin 400 sene önce Arabistan'da doğmuş vefat etmiş kişiye annemizi, babamızı ve canımızı feda edeceksek niye veriyoruz bunu bilmeliyiz. Onun için Peygamberi yani eşsiz efendimiz Hz. Muhammed'i (sav) biraz daha iyi anlamamız, yakınlaşmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

“Neden Hira Mağarasına gidiyordu?”

Konuşmasının devamında Göktaş, “Bu arada peygamberleri ayırmıyorum bütün peygamberler böyleydi. En son Peygamber (sav) olduğu için bizlerin onun yolunda olduğumuzu iddia ettiğimiz için onu anlamaya çalışalım. Öncelikle bu kişi ne getiriyordu Hira Mağarası’ndan? Bunu araştırmıyoruz, son zamanlarında Hira Mağarası’nda düşünürken pat diye Cebrail (a.s.) mı geldi? Burada biraz boşluk var oraya niye gitti? Ben diyorum ki, oraya odun, mantar toplamaya gitmedi. Haşa hanımın dırdırından dolayı da gitmedi. Oraya çok gidiyordu son zamanlarında, Peygamberin (sav) içi yanıyordu, tahammül edemiyordu olup bitenlerden. Daha peygamber olmadan görüyordu.

Onun gibi düşünen başka kişiler daha vardı. ‘Hani derler ya paşanın karnı tok olunca orduya bir parça ekmek yeter der.’  Herkes görmüyor gören görüyor işte onun için o peygamberin içi yanıyordu. Allah (c.c.) Peygamberin seçiyordu onu pişiriyordu. Babası olmayacak yetim olacak, babasızlığın ne anlama geldiğini iyi bilecek yaşayacak yetimliği ömür boyu yaşayacak. Annesi de olmayacak öksüzlüğün de ne olduğunu bilecek. Allah ona fakirliği de tattırdı, kuru ekmek yedi. Öyle bir Resul ki bizi anlayabilmek için öyle birisi lazımdı." şeklinde konuştu.

Program Özlem Ajans sanatçılarından Selami Güneş’in seslendirdiği ilahilerin ardından sona erdi.  (İlyas Tunç, Hakkı Yavuz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.