Trafik kazaları can yakıyor

Trafik kazaları can yakıyor

Yılın ilk 3 ayında Türkiye genelinde meydana gelen 94 bin 47 trafik kazasında 722 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye'de yılın ilk 3 ayında meydana gelen 94 bin 47 trafik kazasında 722 kişinin hayatını kaybettiği belirlenirken, 60 bin 90 kişinin de yaralandığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili medyada inceleme yapan Interpress'in Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığından edindiği bilgilere göre, mart ayında Türkiye genelinde 33 bin 218 trafik kazasında 260 kişinin hayatını kaybettiği, 21 bin 620 kişinin de yaralandığı tespit edildi.

Kazalarda sürücü hataları öne çıktı

İlk 3 ayda meydana gelen 38 bin 674 trafik kazasında sürücü hataları öne çıkarken, 3 bin 926 kazaya da yaya kusurlarının neden olduğu belirlendi. Aynı süreçte 242 kazanın yol kusurlarından kaynaklandığı görülürken, 180 kazaya da araçlardaki yolcuların sebep olduğu anlaşıldı. Bu kazalardan bin 45'i kırmızı ışıkta durmayan sürücüler nedeniyle gerçekleşirken, bin 210 sürücü de taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere girdiği için kaza meydana geldi.

Yılın ilk çeyreğindeki 707 kazaya alkol alıp direksiyon başına geçen sürücülerin sebep olduğu anlaşılırken, hatalı şerit değiştiren 557 sürücünün de kazalara neden olduğu saptandı.

Trafik kazalarında en fazla ölüm Ankara ve İstanbul'da yaşandı

İncelenen verilere göre, ocak, şubat ve mart aylarında Ankara ve İstanbul'da 37, İzmir'de 22 ve Bursa'da ise 21 kişinin trafik kazalarında hayatını kaybettiği belirlendi. Aynı dönemde Artvin, Erzincan, Kilis ve Ardahan'da ölümlü trafik kazası yaşanmadığı tespit edildi.

İLKHA


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler