Trafik levhası olmayan yol ölüme davetiye çıkarıyor

Trafik levhası olmayan yol ölüme davetiye çıkarıyor

Şırnak’ın Cizre ilçesi Kumçatı mevkiindeki trafik uyarı levhası olmayan virajlı yol ölümcül kazalara davetiye çıkarıyor.

Cizre karayolu Kumçatı beldesi girişindeki virajlı yolda, trafik uyarı levhası olmadığı için son 2 yılda bir çok kaza  meydana geldi.

Trafik uyarı levhası olmayan keskin viraj, özellikle gece seyahat eden sürücüler   için büyük tehlike arz ediyor.

Son olarak önceki gün meydana gelen kazada Sait İrmez (33) yönetimindeki aracın, virajı alamayarak takla atması sonucu  sürücü ağır yaralandı. Şırnak Devlet Hastanesinde  yoğun bakımda tedavisi devam eden İrmez’in durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Şırnak-Cizre arasında minibüs hattı ile yolcu taşıyan şoförlerden Abdullah Demir, virajda işaret levhası olmadığı için şoförler olarak çok sıkıntı çektiklerini söyledi.

Bu sıkıntının uzun süredir devam ettiğini belirten Demir, “ Ben kaç yıldır Şırnak-Cizre arası gidip geliyorum, yılardır bu sorun var. Acaba karayolları bu yollardan geçmiyor mu? Ya da bu kazaların trafik levhası olmadığı için olduğunu bilmiyor mu? Acilen karayolların bu levhaları takması gerekiyor. “ dedi.

Kumçatı Beldesi vatandaşlarından Süleyman Sanrı da, Şırnak-Cizre karayolunun dar olmasından şikayet ederek şunları söyledi;

“Şırnak-Cizre karayolu çok dar ve sürücüler için tehlike arz ediyor. Bu konuda sürücülerin çok dikkatli olması lazım. Keskin virajlarda hızlarını düşürmeleri ve kontrolü elden bırakmamaları gerekir “

Kasrik beldesi vatandaşlarından Abdullah Şanlı da virajın artık ölüm virajı olduğunu söyleyerek yetkilileri göreve çağırdı.

Yılardır yolların dar olmasından dolayı ölümcül kazalar yaşandığı belirten Şanlı, “Bu virajda her yıl insanlar kaza yapıyor, ölüyor veya sakat kalıyor. Allah rızası için artık yetkililer buna bir çözüm bulsun, insanlar ölmesin yazıktır” diyerek tepkisini dile getirdi.

Öte yandan edinilen bilgiye göre, son iki yılda söz konusu virajda 17 kaza meydana geldiği, bu kazalardan iki tanesinin ölümlü beşinin yaralanmalı, 10 tanesinin de maddi hasarlı olduğu öğrenildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.