Trafik meselesi uzun yıllardır mücadele edilen önemli sorunlardan biridir

Trafik meselesi uzun yıllardır mücadele edilen önemli sorunlardan biridir

Kırmızı Düdük projesi kapsamında denetimlerin yapıldığını belirten Adıyaman Valisi, trafik meselesinin uzun yıllardır mücadele edilen önemli sorun alanlarından biri olduğunu söyledi.

Vatandaşların Kurban Bayramı tatili süresince seyahatlerini daha güvenli bir şekilde yapmalarını sağlamak ve trafik kazalarını en aza indirmek amacıyla İçişleri Bakanlığının talimatıyla "Kırmızı Düdük" projesi uygulaması yapılacak.

İçişleri Bakanlığının 81 ilde başlattığı "Bu Bayram Ben de Trafik Polisiyim Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük" projesi Adıyaman’da da uygulanmaya başlandı.

Uygulama kapsamında, alınan trafik tedbirlerini yerinde görmek, sürücülerde trafik güvenliği konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmak amacıyla il genelinde Vali Nurullah Naci Kalkancı, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, ilçe Kaymakamları ve trafik ekipleri ile birlikte trafik yoğunluğunun olduğu noktalarda uygulamaya katılacak.

İl genelinde bayram süresince alınan tedbirlere ilişkin bilgiler veren Kalkancı, "Vatandaşlarımızın Kurban Bayramı tatili süresince seyahatlerini daha güvenli bir şekilde yapmalarını sağlamak amacıyla İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla 81 ilimizde 'Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük' kampanyası başlatıldı" dedi.

"Trafik meselesi ülkemizin uzun yıllardır mücadele ettiği önemli sorun alanlarından biridir." diyen Kalkancı, "Araçların hız yapma kapasitelerinin artışı, cep telefonu gibi dikkat dağıtıcı yeni teknolojiler ve değiştirilemeyen alışkanlıklar, kazaların halen yaşanmasına neden olmaktadır. Bayramlar trafik yoğunluğunun ve dolayısıyla kaza riskinin arttığı dönemlerdir. Bunun için İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla başlatılan 'Kırmızı Düdük' kampanyası kapsamında bizler de Adıyaman Valiliği olarak il genelinde jandarma ve polis trafik ekiplerimizle birlikte denetimlere başlayarak, çeşitli güvenlik tedbirleri aldık." şeklinde konuştu.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.