Transasya Havayolları uçağı düştü: 51 ölü

Transasya Havayolları uçağı düştü: 51 ölü

Transasya Havayolları'na ait bir yolcu uçağının, Tayvan'ın Penghu şehrine acil iniş yaptığı sırada düştüğü bildirildi. Tayvan haber ajansına göre ilk belirlemelere göre 51 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı

Transasya Havayolları'na ait bir yolcu uçağının, Tayvan'ın Penghu şehrine acil iniş yaptığı sırada düştüğü bildirildi. Tayvan haber ajansına göre ilk belirlemelere göre 51 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Uçakta toplam 58 yolcunun bulunduğu ve bunların en az 51'inin hayatını kaybettiği bildiriliyor. Bazı kaynaklar ölü sayısını 51 olarak verirken Çin haber ajansı Xinhua ölü sayısının en az 40 olduğunu ancak 51 sayısının henüz doğrulanmadığını duyurdu.

AP'ye konuşan bazı Tayvanlı sivil havacılık yetkilileri, uçağın Transasya Havayollarına ait bir ATR-72 olduğunu belirtiyor. Aynı yetkililer uçaktaki 51 kişinin hayatını kaybettiğini kalan 7 kişininse yaralı olarak bulunduğunu kaydediyor.

Uçağın düştükten sonra alev almaya başladığı belirtiliyor. Yaralı olan 7 kişinin de burada yaralandığı ve yanık tedavisi için hastaneye kaldırıldığı bildirildi. 

Yerel medyada geçen haberlere göre, pilotun iniş sırasında bölgede etkili olan tayfun nedeniyle çok zorluk çektiği ve uçağın da bu yüzden düşmüş olabileceği ifade ediliyor.

Uçağın düştüğü bölge;

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.