Trieste'de şehitler için gıyabi cenaze namazı

Trieste'de şehitler için gıyabi cenaze namazı

PKK'nın çeteleri tarafından Şehit edilen mazlum müslümanlar için İtalya'nın Trieste kentinde bulunan Said Nursi İlim Kültür Merkezi'nde, Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılındı.

ROMA- İtalya'nin Trieste şehrinde faaliyet gösteren Said Nursi İlim Kültür Merkezi'nde bugün kılınan  Cuma namazının akabinde Şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

 


Cuma hutbesinde de İslami Davanın önemine vurgu yapılarak,  hunharca katledilen müslümanların tek suçunun İslam’ı yaşamaları olduğu  belirtildi.

 

Hutbede,  yapılan vahşetin ne denli kinle işlendiği tarihte kendi halkına karşı böyle acımasızca davranan hiç bir toplumun olmadığı belirtilerek,müslümanların bugün birlik ve beraberlik içinde olması ve vahdet  duygusu içinde hareket etmesi  gerektiği ifade edildi.


Hutbede ayrıca,''Küfür ve şer güçleri birdir ve bu vahşetin sebebi de bellidir.İnsanları sokağa dökenler, bu vahşetin müsebbibidir.Dünyada kan döken büyük Şeytanla aynı dili kullanan PKK'nın kuduz çeteleri bugün vahşette sınır tanımamıştır. ''ifadeleri kullanıldı.


Hutbenin ardından kılınan Cuma namazından  sonra, PKK’lı çeteler tarafından hunharca  şehit edilen gençler  için  gıyabi  namazı kılındı, Şehitler'in yakınları ve müslümanlar için Dua edildi. (Mahmut Enön/Yusuf Can-İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.