‘Trilyonlarca para kiliseye döken Belediye, camiyi unutuyor’ video-foto

‘Trilyonlarca para kiliseye döken Belediye, camiyi unutuyor’ video-foto

HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin yeni imara açtığı bölgelerde Camii inşaatına yer vermemesine mahalle halkı tepki gösterdi.

HDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin yeni imara açtığı Kayapınar 75. Yol bölgesinde Camii inşaatına alan açılmamasına mahalle sakinlerinden büyük tepki geldi.

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) konuşan 75.Yol bölgesinin sakinleri, 12 bin civarında insanın yaşadığı bölgede bir Caminin olmadığını belirterek, yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte ibadet ve namazlarını eda edebilecekleri bir Camii için belediyeden kendilerine Camii ruhsatı vermesini talep etiller.

“Teravih Namazını çimenlerin üzerinde kıldık”

Semt sakini olduğunu söyleyen Ömer Koca, semtte bir şehir kadar nüfusun olduğunu buna rağmen ezan sesini duyamadıklarının belirtti. Semtin bir Cami ihtiyacı olduğunu belirten Koca, semtte on binlerce insanın yaşadığını, Ramazan aylarında Teravih namazını çimenlerin üzerinde kılmak zorunda kaldıklarına dikkat çekti.

“İmara açılırsa halk üzerine düşen görevi yapar”

Diyarbakır’da halkın kaldırım ve asfalt ihtiyaçları olduğu gibi, yeşil alanlara ve Camilere de ihtiyacı olduğunu söyleyen Mahmut Altınhan, mahallelerinde bir Caminin inşa edilmesini istedi.

Altınhan, “Halk duyarlıdır. İmara açılırsa halk üzerine düşen görevi yapar. Camii tamamlanır.” dedi.

“Meydan çok Camiye yer yok”

Çevre sakinlerinden Selahattin Özel ise “Bizim Belediyeden isteğimiz bize bir yer tahsis etmesidir. Camii yeri tesis edilirse bizim milletimiz duyarlıdır. Biz kendimiz yaparız. Sadece yer versinler yeter.” ifadelerini kullandı.

Yaşlı ve hasta olduğunu söyleyen Bahri Şanlı ise 75. Yol’da oturduğunu ancak Camii sıkıntısı çektiklerini belirtti.

‘Kesinlikle hayır, Camiye yer yok!’

Belediyenin imarı yaparken Camiye yer ayırmadığını vurgulayan Necmettin Alaş, “Trilyonlarca para kiliselere harcayan Belediye, yüzde doksan dokuzu Müslüman olan bir bölgede imar yaparken Camiyi unuttuğunu söylüyor. Kiliseleri unutmadınız. Ancak Camiye gelince, ‘Kesinlikle hayır, Camiye yer yok!’ Belediye bu meseleye ideolojik yaklaşıyor.” şeklinde konuştu.  

30 binden fazla insanın yaşadığı bölgenin İslam’ın farzlarının eda edildiği bir Camiyi hak ettiğini söyleyen semt sakini Bayram Kılıç, “İsterdik ki bir Camii açılsın. İnsanlar namazlarını kılmak için onca yolu yürümek zorunda kalmazlardı, mağduruz.” diye konuştu.  (M. Sıddık Bilge / Ali Fidancı – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler