Trump: Öğretmenler gizli bir şekilde silahlandırılmalı

Trump: Öğretmenler gizli bir şekilde silahlandırılmalı

ABD Başkanı Trump, öğretmen ve öğrencilerle silahlı şiddet konusunda yapılan toplantıda, öğretmenlerin gizli bir şekilde silahlandırılması gerektiğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Florida eyaleti Parkland bölgesinde bir lisede 17 öğrencinin öldürüldüğü silahlı saldırı üzerine öğretmenlerin silahlandırılmasının bu tür saldırılara karşı daha etkili olabileceğini söyledi.

Florida'daki lise saldırısından kurtulan öğrenciler ve aileleri ile Beyaz Saray'da bir araya gelen Trump burada yaptığı konuşmada "Silahlardan iyi anlayan bir öğretmeniniz olursa, saldırıları çok çabuk bir şekilde sonlandırabilirler." dedi.

Trump, "Öğretmenler üzerlerinde saklı olarak silah taşıyacaklar. Özel eğitimden geçirilecekler ve manyaklar için artık silahsız alan kalmamış olacak." diye konuştu.

Geçtiğimiz günlerde 19 yaşındaki Nikolaus Cruz'un Stoneman Douglas Lisesine düzenlediği silahlı saldırıda 17 kişi ölmüştü. Cruz'un, "Florida Cumhuriyeti" adlı beyaz ırkçı bir gruba üye olduğu ve Müslümanlar ile siyahilerden" nefret ettiği" belirtilmişti. (İLKHA) 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.