Trump, Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğine ilişkin söylemini değiştirdi

Trump, Rusya'nın seçimlere müdahale ettiğine ilişkin söylemini değiştirdi

Helsinki'de Putin'le düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın ABD seçimlerine müdahalesi için bir neden göremediğini söyleyen Trump, gelen yoğun tepkilerin ardından dilinin sürçtüğünü ve yanlış anlaşıldığını savundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Pazartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile düzenlediği basın toplantısında Rusya'nın 2016'daki ABD başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarıyla ilgili olarak kendisini yanlış ifade ettiğini söyledi.

Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de gerçekleşen zirvenin ardından düzenlenen basın toplantısında Trump, Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale etmesi için "hiçbir neden görmediğini" belirtmişti. Salı günü Beyaz Saray'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Trump, bu söylemini değiştirdi.

Trump, aslında Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale "etmemesi" için bir neden göremediğini kastettiğini savundu.

Trump Amerikan istihbaratının Rusya'nın ABD'deki başkanlık seçimlerine müdahale ettiğine ilişkin görüşünü kabul ettiğini belirterek, "İstihbarat servislerimize tamamen güveniyorum" dedi. Trump, kendisinin seçim kampanyasının bu sürece dahil olduğu iddialarını ise reddetti. Rusların faaliyetlerinin seçim sonucunu etkilemediğini savunan Trump, Kasım 2018'de düzenlenecek Kongre seçimlerinde güvenliği sağlamak içinse en iyi şekilde çalışacaklarını söyledi.

Helsinki'deki basın toplantısında Trump'a Amerikan istihbaratının Rusya'nın ABD seçimlerine müdahale ettiği yönündeki tespiti hatırlatılmış ve kendisinin Rusya'yı kınayıp kınamayacağı sorulmuştu. Trump ise Rusya'yı kınamaktan kaçınmış  ve "İstihbaratçılarıma güveniyorum ama Devlet Başkanı Putin bugün bu iddiayı son derece güçlü bir biçimde reddetti." demişti.

Helsinki'deki zirvenin ardından Cumhuriyetçiler de dahil olmak üzere ABD siyasetinin önde gelen birçok ismi, Donald Trump'ı Putin karşısındaki tutumu nedeniyle sert bir dille eleştirmişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler