Trump’ın ABD’yi yönetme ihtimali dünyayı endişelendiriyor

Trump’ın ABD’yi yönetme ihtimali dünyayı endişelendiriyor

ABD'deki başkanlık yarışının kendinden olamayanları ötekileştiren, İslam’a ve Müslümanlara düşmanlık ifadeleriyle öne çıkan ismi olan Donald Trump ile dünyayı nasıl bir tehlike bekliyor?

Başta İslam coğrafyası olmak üzere dünyanın farklı bölgelerinde oluk oluk kan akıtan ABD’nin, Barak Obama sonrası seçilecek başkan adayları arasında yer alan Donald Trump’ın seçilmesi halinde dünyayı nasıl bir tehlikenin beklediği şimdiden kamuoyunu düşündürmeye başladı.

Vahşi kapitalizmin merkezi, emperyalizmin dünyadaki en büyük aktörü, bugün insanlığın dökülen kanın birincil sorumlusu ABD’nin başkan adaylarından ırkçı Donald Trump'ın öne çıkan ürkütücü kişiliği dünya kamuoyunu fazlasıyla endişelendiriyor.

Peki, Donald Trump kim?

ABD kamuoyundan ciddi bir destek gören başkan adayı Donald Trump'ın New York’un milyarderleri arasında yer aldığı bilinirken, servetinin büyük bir kısmını ise kumarhane ve eğlence merkezleri oluşturuyor.

Yaptığı konuşmalarda seviyesiz üslubunun yanı sıra; kendisi gibi olmayan, kendisi gibi düşünmeyen, kendisi gibi inanmayan insanlara hakaretler ederek onların yaşam hakkını tehdit eden Trump, özellikle İslam ve Müslüman düşmanlığını dile getirmekten çekinmiyor.

New York Askeri Akademisi mezunu olan Trump'ın, kadınlara olan bakış açısı da Ortaçağ Avrupa’sını günümüze taşıyor. Kadınlara kör ve azgın şehvet nazariyesiyle bakan Trump, kadınları insan olmaktan ziyade bir meta olarak değerlendiriyor. Tabi ilginç ve bir o kadar ürkütücü olan ise taraftarları arasında azımsanmayacak oranda kadının olması.

Yaptığı seçim konuşmalarında hakaretler-küfürler savurmaktan, engelli insanları dahi aşağılamaktan geri durmayan Trump, seçim kampanyalarına milyonlarca dolar harcayarak insanların gözünü kamaştırmaya, paranın gücüyle ve şaşaasıyla onları ikna etmeye çalışıyor.

Seçim çalışmalarında bile yaşanan bireysel protesto eylemlerine, muhalif gazetecilerin varlığına tahammül edemeyip darp ettiren Trump’ın, yeni dönemde ABD’yi yönetme ihtimali dünya kamuoyunu fazlasıyla kaygılandırıyor.

Öte yandan başkanlık için öne çıkan diğer bir aday olan Hillary Clinton’ın hakkında ise ABD basınına oldukça ilginç ve ciddi iddialar yansıyor. Monica Lewinsky skandalı ile ismi daha fazla ön plana çıkan ABD eski başkanı Bill Clinton’ın eşi olan Hillary Clinton’ın kokain kullandığı, iddialar arasında en ciddi olanı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.