Trump'ın azledilmesini isteyen siyah vekile tehdit: Ağaçta sallandırırız

Trump'ın azledilmesini isteyen siyah vekile tehdit: Ağaçta sallandırırız

ABD Başkanı Donald Trump'ın görevinden azledilmesi için Kongre'de ilk resmi talepte bulunan Demokrat Parti'nin siyahi üyesi Al Green, ölüm tehditleri ve nefret söylemlerinin hedefi haline geldi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın adaleti engellediği gerekçesiyle görevinden azledilmesi gerektiğini belirterek Kongre'ye resmi teklifte bulunan Demokrat Parti Teksas Kongre Üyesi Al Green'e ölüm tehditleri yağıyor.

Kendisine yönelik telefonla aldığı ölüm tehditleri ve ırkçı saldırıları kayıt altına alarak, Houston'daki belediye binasında gerçekleşen toplantının katılımcılarına dinleten Al Green, Amerika'da neyle mücadele ettiklerini gördüklerini söyledi.

Green'in dinlettiği telefon kayıtlarındaki şu tehdit mesajları dikkat çekti:

"Kimseyi görevden almayacaksınız. Dene ve hepinizi linç edelim. Sizi ağaçta sallandırırız.", "Bir görevden alma olacaksa o seninki olacak. Seni asmadan önce kısa bir duruşman olacak."

Tehditlere boyun eğmeyeceğini söyleyen Green, çok sayıda destek telefonu aldığını da dile getirdi.

Al Green, Trump'ın görevinden azledilmesiyle ilgili şunları söylemişti: "ABD Başkanı'nın adaleti engellemesi sebebiyle görevden alınması çağrısında bulunuyorum. Bunu siyasi amaçlarla yapmıyorum. Bunu yapıyorum çünkü bu ülkenin arkasında durduğu büyük ideallere, özgürlük ve adalete inanıyorum. Bunu yapıyorum çünkü bu ülkede, kimsenin hukuktan üstün olmadığına dair bir inanç var. Ve bu ABD Başkanı için de geçerli."  (Mustafa Kaynak - İLKHA)


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.