Trump'ın kararlarını tanımıyoruz

Trump'ın kararlarını tanımıyoruz

ABD Başkanı Donald Trump'ın hayata geçirmek istediği 'Yüzyılın Anlaşması'nı tanımadıklarını kaydeden Filistin Vakfı Başkanı Dr. Abdullah İsmail, Filistin'in ebedi olarak Müslümanların memleketi olarak kalacağını söyledi.

Şeyh Ahmet Yasin'in talebelerinden Filistin Vakfı Başkanı ve Filistin Eski Vakıflar Bakan Yardımcısı Dr. Abdullah İsmail, geldiği Mardin'de İLKHA'ya açıklamalarda bulundu.

Güzel ülke Türkiye'de ve güzel şehir Mardin'de olmaktan çok mutlu olduğunu dile getiren İsmail, "Geliş amacımız, buradaki kardeşlerimizle iletişim kurmak, bir araya gelmek, Kudüs'ü konuşmak ve Kudüs konusunda yardım istemektir." dedi.

Kudüs meselesinin sadece Filistinlilerin değil tüm ümmetin meselesi olduğunu belirten İsmail, Kudüs meselesine yeteri kadar sahip çıkılmadığı takdirde kaybedilecek bir mesele olduğunu söyledi.

"Kudüs işgal altındadır"

"Öncelikli sorunumuz Kudüs meselesidir." diyen İsmail, "Kudüs, tarihi boyunca hiç görmediği bir zorluk ve bir işgal altındadır. Siyonistler, hiçbir sınır tanımadan her türlü zulmü her türlü günahı işlemektedir. Müslümanlar olarak bize düşen bunun ününe geçmektir. Onu bu durumdan kurtarmaktır ve izzet duyduğumuz Mescid-i Aksa'yı, Kudüs'ü tekrardan eski özgürlüğüne kavuşturmaktır." diye konuştu.  

"Hiçbir zaman teslim olmadık, olmayacağız"   

Hiçbir zaman teslim olmayacaklarını kaydeden İsmail, "Biz Müslümanlar olarak, şununla iftihar ediyoruz. Gazze küçük bir kent olmasına rağmen 3 büyük savaş geçirdi ve siyonistler birçok devletten destek almasına rağmen bu savaşları kazanamadı. Gazzeliler olarak, sabit durduk, teslim olmadık, olmayacağız." dedi. 

"Trump'ın kararlarını tanımıyoruz"

ABD Başkanı Donald Trump'ın hayata geçirmek istediği "Yüzyılın Anlaşması" planına da değinen İsmail, şunları söyledi:

"Filistin meselesi tüm Müslümanların meselesidir. Trump'ın bu kararı, hak etmeyen kişilere bir hak sağlamaktır. Kudüs, Filistinlilerindir ve bizler bu kararları tanımıyoruz. Bu karar, eninde sonunda yok olacak ve amacına ulaşmayacaktır. Filistin, Filistinlilerin memleketi olarak kalacaktır. Kudüs, Müslümanlarındır, ebediyen de Müslümanların toprağı olarak kalacaktır."

"Hilafet zamanında olduğu gibi bizim olan topraklara sahip çıkın"

Son olarak İslam ümmetine seslenen İsmail, "Benim, ümmetin tüm fertlerine mesajım şudur: Hilafet zamanında olduğu gibi bizim olan topraklara sahip çıkın. Elhamdülillah bu uğurda mücadele edecek fertlerimiz çok. Türkiye başta olmak üzere ümmetin bu zafere ulaşacağını temenni ediyorum. Allah'ın yardımı bizimle olacaktır." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler