TSK: Afrin'de 108 hedef imha edildi

TSK: Afrin'de 108 hedef imha edildi

​TSK, Afrin'e başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında PKK/PYD-YPG ve DEAŞ'a ait sığınak barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedefin hava kuvvetleri tarafından imha edildiğini bildirdi.

TSK, Afrin'de PKK//PYD-YPG ve DEAŞ’a karşı devam eden Zeytin Dalı Harekâtına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

TSK'dan yapılan açıklamada, bugün saat 17.00’den itibaren başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nın planlandığı şekilde devam ettiği belirtildi.

"108 hedef hava kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir"

Açıklamada, "Harekât, ülkemizin uluslararası hukuktan kaynaklanan hakları, BMGK’nin terörle mücadeleye yönelik özellikle 1624 (2005), 2170 (2014) ve 2178 (2014) sayılı kararları ve BM sözleşmesinin 51’inci maddesinde yer alan Meşru Müdafaa Hakkı çerçevesinde, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olarak icra edilmektedir.Harekâtın başlangıcında 7 bölgede tespit edilen PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütüne ait sığınak barınak ve mühimmat deposu olarak kullanılan 108 hedef hava kuvvetlerimiz tarafından imha edilmiştir. Harekâta katılan 72 uçak müteakip görevlere hazırlık için emniyetle üslerine dönmüşlerdir." denildi.

Açıklamanın sonunda, "Harekâtın planlama ve icrasında sadece teröristler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir." ifadeleri vurgulandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler