TSK'dan haftalık bilgilendirme

TSK'dan haftalık bilgilendirme

TSK tarafından, ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonların bir haftalık bilançosu açıklandı.

TSK tarafından 10-16 Mart 2018 tarihleri arasında ülke içinde ve dışında yürütülen operasyonların bilançosu açıklandı.

Açıklamada, bu süre içinde Diyarbakır, Tunceli ve Şırnak ile Irak'ın kuzeyinde yürütülen orta ve küçük çaplı operasyonlara devam edildiği belirtildi.

PKK operasyonları

Düzenlenen operasyonlarda 27 PKK'linin öldürüldüğü belirtilen açıklamada, 36 piyade tüfeği, Doçka uçaksavar makinalı tüfek, 5 makinalı tüfek, 2 Zagros keskin nişancı tüfeği, 2 RPG-7 roketatar, av tüfeği, 5 tabanca, bomba atar, law olmak üzere toplam 54 silah, 2 güdümlü tanksavar füze mühimmatı, 2 anti personel mayın, 3 adet 120 mm'lik havan mühimmatı, 2 adet 60 mm'lik havan mühimmatı, 81 mm'lik havan mühimmatı, 45 bin 240 muhtelif hafif silah mühimmatı, bin 600 doçka uçaksavar makinalı tüfek mühimmatı, 37 el bombası, aydınlatma fişeği, 73 roketatar mühimmatı, 57 roketatar sevk fişeği, bin 275 kilogram amonyum nitrat, 5 kilogram tahrip kalıbı, 221 kilogram C-4 patlayıcı, 49 fünye, 32 muhtelif şarjör, 5 el dürbünü, 4 el telsizi ve 8 EYP yapımında kullanılacağı değerlendirilen LPG tüp ele geçirildiği kaydedildi.

27 EYP'nin tespit edilerek imha edildiği kaydedilen açıklamada, 51 silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve deponun bulunarak kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi.

Açıklamada, bu operasyonlarda 4 askerin hayatını kaybettiği, 6 askerin yaralandığı belirtildi.

Sınırdaki denetim ve kontroller

Gerçekleştirilen denetim ve kontroller sonucunda sınırlardan geçiş yapmaya çalışan 6 bin 569 kişinin yakalandığı belirtilen açıklamada, kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik sınır hattında alınan tedbirler ve icra edilen operasyonlar neticesinde 26 kilogram uyuşturucu, 507 litre kaçak akaryakıt, 27 bin 200 paket kaçak sigara, 22 kaçak silah ve kaçak cep telefonu ele geçirildiği ifade edildi.

Afrin operasyonu

Açıklamada, Afrin operasyonuna ilişkin şu ifadelere yer verildi: Harekâtın başlangıcından itibaren etkisiz hale getirilen terörist sayısı 3569 olmuştur. Terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 45 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 226 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralanan 143 kahraman silah arkadaşımızın tedavileri tamamlanmış ve görevlerine dönmüşlerdir."

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler