TSK: El-Bab kontrol altına alındı

TSK: El-Bab kontrol altına alındı

TSK, El-Bab'ın 24 Şubat itibariyle kontrol altına alındığını açıkladı.

TSK, 24 Ağustos 2016 tarihinde Koalisyon Güçleri ile koordineli olarak başlatılan “Fırat Kalkanı Harekâtı”nda, 24 Şubat 2017 tarihi itibariyle El-Bab bölgesinin kontrol altına alındığını duyurdu.

TSK'dan yapılan açıklamada, saldırı tehdidini bertaraf etmek ve hudut güvenliğini sağlamak maksadıyla, 24 Ağustos 2016 tarihinde Koalisyon Güçleri ile koordineli olarak Fırat Kalkanı Harekâtının başlatıldığı hatırlatıldı.

Açıklamada Fırat Kalkanı Harekâtının uluslararası hukuk kuralları çerçevesinde planlanlandığı, başta siviller olmak üzere kutsal ve tarihî mekânlar, kamu bina ve tesisleri ile temel ihtiyaçlara yönelik kaynaklara zarar verilmemesi esas alındığı ve harekâtın uzaması pahasına büyük bir titizlik içerisinde hareket edildiği vurgulandı.

Açıklamada, harekat kapsamında yapılan operasyonlar şöyle sıralandı. " 25 Ağustos 2016’da Cerablus DEAŞ terör örgütü işgalinden kurtarılmış, harekâta güney istikametinde devam edilerek, 29 Ağustos 2016 itibarıyla Sacur Çayı’na kadar olan bölge PYD/PKK terör örgütü unsurlarından temizlenmiş.

02 Eylül 2016 tarihinde Rai bölgesinden ilerleme sağlanarak, 04 Eylül 2016’da harekât icra edilen bölgedeki hudut hattımız DEAŞ terör örgütünden tamamen arındırılmış.

16 Ekim 2016 tarihinde Dabık ve Suran bölgelerinin kontrol altına alınmasıyla birlikte DEAŞ terör örgütü mensubu teröristlerin topraklarımıza yönelik Katyuşa ve uzun menzilli top atışları tehdidi ortadan kaldırılmış."

Fırat doğusunda bulunan El-Bab'ın kontrol altına alınması kapsamında ise, "24 Şubat 2017 itibarıyla, Bab’ın tüm mahallelerinde kontrol sağlanmıştır. Halen, kontrol altına alınan bölgelerde bulunan engel, mayın/EYP’lerin temizlenmesi faaliyetleri devam etmektedir." açıklamasına yer verildi.

Açıklamanın devamında Fırat Kalkanı Harekâtı kapsamında; toplam 230 meskûn mahal ve bin 925 kilometre kare alanda kontrol sağlandığı, Azaz bölgesi ile birlikte şu anda 2 bin 225 kilometre kare alanın ÖSO kontrolünde olduğu belirtildi.

Açıklamanın sonunda harekat boyunca düzenlenen operasyonlarda hayatını kaybeden Türkiye askerlerine ve  ÖSO  mensuplarına Allah'dan rahmet, ailelerine baş sağlığı, yaralananlara ise acil şifa temennilerinde bulunuldu. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.