TSK'dan Afrin açıklaması

TSK'dan Afrin açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı, Afrin harekâtında bugüne kadar 46 askerin hayatını kaybettiğini, 225 askerin de yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan Afrin operasyonu ile ilgili yapılan açıklamada "harekât kapsamında 46 şehit verildiği, 225 yaralı olduğu" bildirildi.

Bölgede mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmalarının sürdüğü kaydedilen Genelkurmay açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: "18 Mart 2018 tarihi itibariyle Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu tarafından Afrin şehir merkezi kontrol altına alınmıştır. Kontrol altına alınan bölgelerde mayın ve el yapımı patlayıcı arama çalışmaları sürdürülmektedir. Harekât kapsamında terör örgütü mensupları ile girilen çatışmalarda bugüne kadar 46 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 225 kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Harekâtın başlangıcından itibaren toplam 3603 terörist etkisiz hale getirilmiştir."

Açıklamada ayrıca, "Hava Kuvvetlerimiz ve kara ateş destek vasıtalarımız tarafından, uluslararası hukuk ve anlaşmalar tarafından yasaklanmış mühimmat kullanılmamaktadır. Bu tür mühimmat Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde bulunmamaktadır." ifadelerine de yer verildi.

İLKHA




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.