TÜBİTAK’a en fazla proje başvurusu yapan il Batman oldu

TÜBİTAK’a en fazla proje başvurusu yapan il Batman oldu

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına Batman, bölge illeri arasında en fazla proje başvurusu yapan il oldu.

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasına Batman’ın bölge illeri arasında en fazla proje başvurusu yapan il olduğunu belirtti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan, “Proje tabanlı eğitim anlayışı, öğrencilerimizin eğitimdeki ufkunu genişletecektir. Ortaöğretime devam etmekte olan öğrencileri, temel ve sosyal bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek amaçlanıyor. Proje tabanlı eğitim anlayışını yaygınlaştırmak, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla her yıl ‘Değerler Eğitimi, Bilgisayar, Biyoloji, Fizik, Kimya, Matematik, Coğrafya, Psikoloji, Sosyoloji, Türk Dili Edebiyatı, Teknolojik Tasarım ve Tarih’ alanlarında Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışması düzenlenmektedir.” dedi.

Bölge illeri arasında en çok proje başvurusunda bulanan ilin Batman olduğunu belirten Aslan, “Bu yıl ortaöğretim okullarımızda okuyan öğrencilerimiz, öğretmenleri öncülüğünde büyük bir atılım yaparak, bölgede en çok proje çıkaran il olma başarısını gösterdiler. Bu yıl düzenlenen proje yarışmasına bölge illerinden, 8 il arasında 416 proje ile en fazla başvuru yapan il Batman oldu.” diye konuştu. (İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler