TÜBİTAK’tan ‘İnsansız Hava Araçları Tasarımı’ yarışması

TÜBİTAK’tan ‘İnsansız Hava Araçları Tasarımı’ yarışması

TÜBİTAK’ın, ilk defa Hava Harp Okulu ile ortaklaşa düzenleyeceği “Future Flight Design (FFD)” Uluslararası Geleceğin İnsansız Hava Araçları Tasarımı Yarışması, 8-10 Mayıs 2015 tarihleri arasında, İstanbul Hezarfen Havaalanı’nda yapılacağı bildirildi.

TÜBİTAK’ın, ilk defa Hava Harp Okulu ile ortaklaşa yapacağı “Future Flight Design (FFD)” Uluslararası Geleceğin İnsansız Hava Araçları Tasarımı Yarışması ile, havacılık alanındaki eğitim ve öğretim kurumları ile İnsansız Hava Aracı (İHA) tasarımı ve geliştirilmesiyle ilgili tüm çevrelerin bir araya gelebileceği bir bilgi ve deneyim paylaşım ortamı sağlanmasını amaçlıyor.

FFD 2015 yarışmasının teması, tasarlanacak hava aracı ile “Grup Halinde bir Mikro İHA Sürüsünün (Swarm) Taşınması ve Havadan Hedef Bölgeye Bırakılması” olarak belirlendi. Sadece tasarım değil, aynı zamanda İHA’ların belli görevler yapmasının da beklendiği yarışmada birinciye 7 bin TL, ikinciye 5 bin TL, üçüncüye de 3 bin TL ödül verilecek. 

2010 yılında bir kez ulusal, 2011 ve 2013 yıllarında da iki kez   uluslararası olarak yapılan yarışmaya, bu yıl Türkiye 25 takım ile yarışırken, Hindistan 1, Katar 1, Bangladeş 2, Polonya 1, Romanya 1, Pakistan 1, Fransa 1, Macaristan  ve Çin de 1 takım ile olmak üzere toplam 35 takımın katılması bekleniyor.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.