Tüketici güven endeksi arttı

Tüketici güven endeksi arttı

Tüketici güven endeksi, ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 11,1 arttı.

Tüketici güven endeksi, ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 11,1 artarak 72,3 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bu yılın Ocak ayına ilişkin tüketici güven endeksi açıklandı.

Açıklamada, TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksinin, bu yılın Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 11,1 arttığı, 2017'nin Aralık ayında 65,1 olan endeksin bu yılın Ocak ayında 72,3 olduğu belirtildi.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksinin bir önceki aya göre yüzde 7,3 artarak bu yılın ocak ayında 91,1 olduğu belirtilen açıklamada, bu artışın, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin artmasından kaynaklandığı ifade edildi.

Genel ekonomik durum beklentisi endeksinin 2017'nin Aralık ayında 87,5 iken, bu yılın Ocak ayında yüzde 9,7 artarak 96,1'e yükseldiği ifade edilen açıklamada, bu artışın, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin bir önceki aya göre artmasından kaynaklandığı belirtildi.

İşsiz sayısı beklentisi endeksinin bir önceki aya göre yüzde 7,7 artarak bu yılın Ocak ayında 76 olduğu kaydedilen açıklamada, bu artışın, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında düşüş bekleyenlerin artmasından kaynaklandığı ifade edildi.

Tasarruf etme ihtimali endeksinin 2017 Aralık ayında 17,5 iken, bu yılın Ocak ayında yüzde 49,7 artarak 26,2'ye yükseldiği ifade edilen açıklamada, bu artışın, gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali olduğunu düşünen tüketicilerin bir önceki aya göre artmasından kaynaklandığı belirtildi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.