Tüketici güven endeksi Haziran ayında arttı

Tüketici güven endeksi Haziran ayında arttı

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde bir attı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde bir oranında arttı; Mayıs ayında 68,75 olan endeks Haziran ayında 69,43 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi Mayıs ayında 89,94 iken Haziran ayında 91,21 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının artmasından kaynaklandı.

Mayıs ayında 93,71 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 2,6 oranında azalarak, Haziran ayında 91,32 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını göstermektedir.

İşsiz sayısındaki düşüş beklentisi arttı

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,4 oranında artarak, Haziran ayında 70,64 değerine yükseldi. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında azalış bekleyenlerin artmasından kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 9,9 oranında arttı. Mayıs ayında 22,35 olan endeks, Haziran ayında 24,55 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını göstermektedir.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler