Tüketici güven endeksi yüzde 1 arttı

Tüketici güven endeksi yüzde 1 arttı

Türkiye İstatistik Kurumu, Eylül ayı tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. Buna göre, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1 oranında arttı; Ağustos ayında 73,2 olan endeks, Eylül ayında 74 değerine yükseldi.

HABER MRK – TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 1 oranında arttı; Ağustos ayında 73,2 olan endeks, Eylül ayında 74 değerine yükseldi.


Genel ekonomik durum beklentisi yüzde 2,3 arttı
Ağustos ayında 99,8 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 2,3 oranında artarak, Eylül ayında 102,1 oldu. Bu artış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre arttığını gösterdi.

 

İşsiz sayısı beklentisi yüzde 1,3 arttı
Gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısı beklentisi endeksi yüzde 1,3 oranında artarak, Eylül ayında 78,7 değerine yükseldi. Bu artış, işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki azalıştan kaynaklandı.

 

Tasarruf etme ihtimali yüzde 0,9 arttı
Gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,9 oranında arttı. Ağustos ayında 23,7 olan endeks, Eylül ayında 23,9 değerine yükseldi. Bu yükselme, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre arttığını gösterdi.

 

Hanenin maddi durum beklentisi yüzde 0,6 azaldı
Hanenin gelecek 12 aylık döneme ilişkin maddi durum beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 0,6 oranında azaldı. Ağustos ayında 91,7 olan endeks değeri Eylül ayında 91,2 oldu. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunun daha iyi olacağını bekleyenlerin oranının azalmasından kaynaklandı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.