Tüketici güven endeksi yüzde 1,6 azaldı

Tüketici güven endeksi yüzde 1,6 azaldı

Tüketici güven endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,6 oranında azaldı; Nisan ayında 65,35 olan endeks Mayıs ayında 64,29 oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 1,6 oranında azaldı; Nisan ayında 65,35 olan endeks Mayıs ayında 64,29 oldu.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi Nisan ayında 86,16 iken Mayıs ayında 86,18 oldu. Bu durum, gelecek 12 aylık dönemde hanenin maddi durumunda bir önceki aya göre önemli bir değişiklik beklenmemesinden kaynaklandı.

Genel ekonomik durum beklentisi yüzde 0,7 azaldı
Nisan ayında 86,12 olan genel ekonomik durum beklentisi endeksi yüzde 0,7 oranında azalarak, Mayıs ayında 85,50 oldu. Bu azalış, gelecek 12 aylık dönemde genel ekonomik durumun daha iyi olacağı yönünde beklentisi olan tüketicilerin sayısının bir önceki aya göre azaldığını ortaya koydu.

İşsiz sayısı beklentisi yüzde 1,6 azaldı
İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 1,6 oranında azalarak, Mayıs ayında 65,70 değerine düştü. Bu düşüş, gelecek 12 aylık dönemde işsiz sayısında artış bekleyenlerin oranındaki artıştan kaynaklandı.

Tasarruf etme ihtimali yüzde 11,6 azaldı
Tasarruf etme ihtimali endeksi yüzde 11,6 oranında azaldı. Nisan ayında 22,37 olan endeks, Mayıs ayında 19,79 değerine düştü. Bu düşüş, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimallerinin bir önceki aya göre azaldığını gösterdi.  (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler