Tüm çocuklar haklar bakımından eşittir, ayrıma tabi tutulamaz

Tüm çocuklar haklar bakımından eşittir, ayrıma tabi tutulamaz

Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar, tüm çocukların haklar bakımından eşit olduğunu belirterek, çocukların ayrıma tabi tutulamayacağını söyledi.

Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle; "Sosyal Uyum Programı ve Ekranla Değil Akranla Büyüsün Çocuklar Projesi" kapsamında Suriyeli çocukların da katıldığı bir etkinlik düzenledi.

Kayapınar Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte konuşan Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Halit Açar, tüm çocukların haklar bakımından eşit olduğuna vurgu yaparak çocukları hakkıyla sevmenin cehennemden kurtuluşa vesile olduğuna dikkat çekti.

Açar, "Öyle biliyor ve kabul ediyoruz ki, kendilerinin, ana–babalarının veya yasal vasilerinin sahip oldukları, ırk, renk, cinsiyet, dil, siyasal ya da başka düşünceler, ulusal, etnik ve sosyal köken, mülkiyet, sakatlık, doğuş ve diğer statüler nedeniyle hiçbir ayrım gözetmeksizin tüm çocuklar haklar bakımından eşittir, ayrıma tabi tutulamaz." dedi.

"Çocukları hakkıyla sevmek cehennemden kurtuluşa vesiledir"

Çocukları hakkıyla sevmenin ve korumanın cehennemden kurtuluşa vesile olduğunu dile getiren Açar, "Bu anlayış ile çocuklarımıza sevgi ve merhametimiz çok şeyin üstündedir inancıyla çocuklarımızın, özgüven ve sorumluluk duygularını geliştirmek, farklı görüşleri bir arada yaşatabilme ve empati kurma duygularını artırmak, düşüncelerini bir topluluk karşısında daha iyi ifade edebilmelerini sağlamak, herhangi bir konuda araştırma yapma, tez-antitez üretme ve istatistiki bilgiler yolu ile savunma becerilerini geliştirmelerini içeren bir ortam hazırlamak, daha iyi bir geleceğe sahip olabilmeleri için, bilgili, birikimli, özgüveni yüksek, ahlaklı, vatanına ve milletine faydalı olmalarını sağlamak amacı ve gayreti içindeyiz." ifadelerini kullandı.

"Çok okumalı, düşünmeli ve üretmeliyiz"

Çocuklarımızın bedensel, zihinsel, ahlaki, sosyal ve duygusal gelişimleri ile kişisel güvenliklerini sağlamanın yanında, onların her bakımdan ihmal veya istismarı ya da suç mağduru olmaları ve suça sürüklenmelerine karşı da bir tutum ve mücadelenin içinde olmaya tüm gayretleri ile devam ettiklerini belirten Açar," Daha iyi bir geleceğin; ancak bilgili, birikimli, özgüveni yüksek, ahlaklı, vatanına ve milletine faydalı çocuklar yetiştirmekle mümkün olduğuna inanıyoruz. İnsanlığın mutluluğu ve dünyamızın güzelleşmesi, çocukların korunması, iyi yetişmelerine bağlıdır. Barış içinde yaşamak, güzellikleri paylaşmak, eğitimle olur. Bu nedenle çok okumalı, çok düşünmeli, çok üretmeliyiz. Sizlerden büyük beklentilerimiz var; sizlerin her zaman yanında olacağız. Sizler de kendi geleceğinize ve bu eşsiz ülkeye sahip çıkacaksınız. Başarmak için, istemek, inanmak ve çalışmak gerekir. Sizler başaracaksınız. Size inanıyor, güveniyoruz." şeklinde konuştu.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler