"Tüm gençlere tavsiyemiz Kur'an'ı öğrensinler"

"Tüm gençlere tavsiyemiz Kur'an'ı öğrensinler"

Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde açılan Kur’an kursuna katılan yaşlı teyzelerin, Kur’an öğrenme ve ezber yapma azimleri gençlere örnek oluyor.

Aile Sosyal Politikalar ve Bitlis Valiliğinin destekleriyle, Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesinde açılan Kur’an-ı Kerim kursları büyük ilgi görüyor. Açılan kurslara katılan yaşlı teyzelerin Kur’an öğrenme azimleri gençlere örnek oluyor.

Müftülük tarafından kursta görevlendirilen eğitimciler, gelen yaşlı teyzelere hem Kur’an öğretiyor hem de ezber yaptırıyorlar.

Genç yaşta Kur’an-ı Kerim'i okumadıkları için hayıflanan yaşlı teyzeler, geç de olsa öğrenmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, gençlere önemli tavsiyelerde bulunuyorlar. 64 yaşında Kur’an öğrenmeye başlamanın mutluluğunu yaşadığını dile getiren Nebile Aytulun, Kur’an okumanın yaşının olmadığını vurgulayarak, “64 yaşındayım. Kur’an öğrenmeye başladığım için çok mutluyum. Kur’an öğrenmek huzur veriyor bana." dedi.

Aytulun, "Herkese Kur’an öğrenmeyi tavsiye ediyorum. Okumanın yaşı yoktur. Hangi yaşta olursanız olun mutlaka okuyun. Hocalarımız çok iyi. Kendilerinden çok enerji aldık. Hep Kur’an kursuna gelmeyi istiyorum, gelmeye devam edeceğim. Tüm gençlere tavsiyem odur ki, genç yaşlarda Kur’an’ı öğrensinler.” diye belirtti.

"Kur’an hizmetinin verildiği kursların arttırılmasını istiyoruz"

Genç yaşlarda Kur’an öğrenmedikleri için hayıflandıklarını dile getiren Semra Aytekin, Pakize Buhan ve Sebahat Susam ise şu ortak ifadeyi dile getirdiler:

“Genç yaşlarda Kur’an öğrenmediğimiz için hayıflanıyoruz. Fakat okumanın yaşının olmadığını, her yaşta Kur’an’ın öğrenilebileceğini gördük. Her gün kursa geliyoruz. Kimimiz yeni başladı. Kimimiz de hocamızın yardımıyla ezber yapıyoruz. Kur’an’ı öğrenip okuduğumuz için çok mutluyuz. Kur’an bize gerçekten huzur veriyor. Herkese gelip Kur’an öğrenmelerini tavsiye ediyoruz. Özellikle gençlere tavsiye ediyoruz. Kur’an hizmetinin verildiği kursların arttırılmasını istiyoruz.”

“Yaşlılık Kur’an öğrenmeye engel değil”

Yaşlılığın Kur’an-ı Kerim öğrenmeye engel olmadığını, her yaşata insanın Kur’an öğrenebileceğini belirten Kur’an kursu öğreticisi Sevim Cevrim, “Bitlis İl Müftülüğü Kur’an kursu hocasıyım. ADEM merkezinin bize sağlamış olduğu destekten dolayı teşekkür ediyoruz. Yerimiz çok müsait değildi. Burası bizim için çok iyi oldu. Hem kalabalık bir katılım sağlanıyor hem de insanların tavsiyesiyle buraya geliniyor. Yaşlı teyzelerin Kur’an öğrenmeleri benim için çok büyük bir mutluluk. Yaşlı genç demeden biz aynı emeği herkes için harcıyoruz. Onlar da bu emeğin karşılığını fazlasıyla veriyorlar. Bu sene yaşlı öğrencilerimiz hep beraber Kur’an’a geçtiler. Çok güzel bir aile olduk. Kur’an kurslarına gelmelerini herkese tavsiye ediyoruz. Hele böyle yerlerde Kur’an kurslarının açılması çok güzel oluyor.” şeklinde konuştu.

Kursta kayıtlı olarak 24 öğrencinin olduğunu, aynı şekilde hafızlık çalışan 6 öğrencisinin de bulunduğunu dile getiren Cevrim, her geçen gün Kur’an kurslarına ilginin arttığını vurgulayarak, “Kayıtlı olarak 24 öğrencimiz var, fakat kayıtlı olmayıp gelenleri de teşvik olsun diye hiçbir şekilde geri çevirmedik. Kayıtsızlarla birlikte yaklaşık 40 öğrencimiz var. Hafızlık yapan 6 öğrencimiz var. Yerimiz yeterli değil, ama gönlümüz yeterlidir. Sadece Kur’an öğretmiyoruz burada. Aynı şekilde dini sohbetler ve farklı aktiviteler de yapıyoruz. Allah, bize az zamanda çok vakit nasip ediyor. İlk başladığımız zaman ile şimdi arasında dağlar kadar fark far. Her geçen gün talepler artıyor.” dedi. (Ayetullah Tarhan-İLKHA) 
















 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler